Želite usporiti starenje i dati svojoj koži mladalački sjaj

Hrana koja sadrži antioksidante, vitamine C, D, E, K i B kompleks, holin i folnu kiselinu odlična su sredstva za mijenjanje našeg tijela na staničnoj razini, djelujući tako da dobiju zaista blistavu kožu, a ne fasadu zdravlja. Određena zdrava i ukusna hrana smanjuje i rizik od raka kože i drugih karcinoma, a jednako dobro štiti kardiovaskularne bolesti.

Budući da je koža naš najveći organ, ima smisla da će reagirati na hranjive tvari koje konzumiramo, baš kao i bilo koji organ u našem tijelu. Ako želite usporiti starenje i dati svojoj koži mladalački sjaj, uz činjenicu da morate provesti cijeli dan u uredu, poboljšanje prehrane je put.

Ovo je hrana protiv starenja koja će sigurno uživati ​​u jelu.

avokado

Masnoća je prirodno mazivo i potrebna nam je u našim tijelima kako bi se olakšale sve vrste procesa. Trik je da mora biti prava vrsta masti. Avokado sadrži puno zdravih tvari koje pomažu u održavanju fleksibilnosti kože i održavaju je hidriranom. Studija koja je proučavala prehranu preko 700 žena otkrila je da jedenje puno zdravih masti, poput one koja se nalazi u avokadu, dovodi do glatke kože koja ima veliku elastičnost.

Avokado takođe sadrži spojeve koji štite kožu od štetnih sunčevih zraka. Ako avokado uključite u jednu od svojih salata, dobit ćete i zdravu dozu vitamina E i vitamina C. Ova hranjiva sastojka čine sjajne partnere u kolagenu i štite vašu kožu od oksidativnih oštećenja zbog kojih izgledate umorno.

Crna čokolada

Poboljšanje izgleda vaše kože putem ishrane ne znači da morate odbiti sebe od slatkih zadovoljstava. Možete jesti crnu čokoladu i izgledati dobro. Nekoliko studija potvrdilo je da kakao prah sadrži visoku razinu posebnih antioksidanata koji doprinose hidrataciji kože, prema Health & Human Research, prenosi Health and Human Research. Ako svaki dan pojedete malo crne čokolade, ustanovit ćete da će vaša koža biti manje gruba i manje peruti. Osim toga, moći će duže izdržati posljedice sunčeve svjetlosti. Naravno, krema za sunčanje je obavezna.

Uz to, kakao poboljšava protok krvi, isporučujući više hranjivih sastojaka koži. Preporuka je konzumirati čokoladu koja sadrži najmanje 70 posto kakaa. Tako ćete dobiti samo korisne stvari bez dodatka šećera. Previše šećera može zapravo razgraditi kolagen ili uzrokovati da se pukne.

Crveno vino

Izgleda da možete slobodno uživati ​​uz čašu vina, a da pritom ne osjećate krivicu. Crveno vino sadrži resveratrol, spoj koji smanjuje efekte starenja po cijelom tijelu. Ako pogledate deklaracije proizvoda, možete primijetiti da neki kozmetički preparati za pomlađivanje sadrže i ovaj spoj. Djeluje bez obzira da li ga primjenjujete topički ili ga gutate.

Kada konzumirate resveratrol u vinu (ili u soku od grožđa), proizvodnja slobodnih radikala usporava. Oštećenja slobodnih radikala jedan su od glavnih uzroka oštećenja kože i preranog starenja. Naravno, ne preporučuje se pretjerano konzumiranje alkohola, jer pored niza negativnih problema, ono uključuje i loš učinak na kožu. Ako želite popiti čašu nekog alkohola, crno vino je možda najsigurniji izbor za vaš ten.

paradajz

Paradajz je ukusan i može se kombinirati u mnogim jelima i dosadit će vam. Kada uživate u okusu rajčice, primate i veću količinu vitamina C koji će vam pomoći u sprečavanju peruti na koži.

Paradajz sadrži i sve glavne karotenoide, uključujući beta-karoten, lutein i likopen. Ovi moćni antioksidanti štite kožu od oštećenja od sunca. Još uzbudljivije je to što se za potpunu apsorpciju karotenoida preporučuje jesti rajčice s nekom vrstom masti. Tako s rajčicom možete pojesti malo avokada, sira, namazati maslinovim uljem ili dodati orahe.

orah

Na internetu postoji bezbroj članaka u kojima se kaže da orasi, a posebno orasi sadrže optimalni nivo esencijalnih masnih kiselina. Naše tijelo koristi ovu kiselinu kao građevne blokove za izgradnju zdravih ćelijskih membrana. Zbog toga što naše tijelo ne može samo stvoriti, ono ih mora uzimati iz hrane da bi im dobilo dozu omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Osim orašastih plodova, savršeni izvori tih kiselina su ribe poput lososa, skuše i haringe.

Kako biste povećali unos esencijalnih masnih kiselina, preporučuje se i orah jer sadrži antioksidante koji vole kožu poput vitamina E i vitamina C i selena. Pošto su orasi bogati masnoćom, najbolje je ne konzumirati ih puno. Oko 30 g po porciji bilo bi dovoljno. Ovaj će dio povećati i cink za šest posto, a poznato je da cink pomaže u zacjeljivanju kože, kao i protiv bakterija i upala.

Za postizanje zdravog i mladenačkog izgleda kože ključno je usredotočiti svoju prehranu na biljnu hranu uz dodatak mršavog mesa. Voće, povrće i općenito prirodni proizvodi, posebno oni na popisu, sadrže najviše antioksidanata, esencijalnih masnih kiselina, vitamina i drugih hranjivih sastojaka koji nisu

Leave a Reply