MEDICINSKA SESTRA IZ ČAČKA IMA JEDNO OD NAJNEOBIČNIJIH IMENA U SRBIJI: Kad su čule kako se zove kolege mislile da se ŠALI!

Osmijeh, srdačnost i ljubaznost krase medicinsku sestru doma zdravlja u Čačku, za koju se sa pravom može reći da ima najneobičnije ime u Srbiji. Omiljena kćerka, majka, koleginica, supruga… kako poznanici kažu, njen karakter opravdava ime koje je dobila na rođenju – Omiljena.

– Zovem se Omiljena Drulović, rođena sam u Novoj Varoši, tamo sam živjela do prije 22 godine kada sam sa mužem i djecom prešla u Čačak – kaže Omiljena.

Iako je ime veoma retko, u Srbiji postoji još nekoliko Omilljenih

– Ime je rijetko u mom kraju, ima još nekoliko njih koji se tako zovu kao ja. Najprije nisam voljela svoje ime, bilo mi je neobično. Djevojčice oko mene su se zvale uobičajenim imenima: Ana, Mila, Miljana, a ja sam možda nekad i željela da imam neko od tih imena, ali sam se vremenom navikla i zavoljela svoje ime – kaže ova medicinska sestra, koja je ime dobila od tetke sa očeve strane.

– Na nagovor tetke mama mi je dala to ime i hvala joj na tome – kaže Omiljena i dodaje:

– Kada sam došla u Čačak videla sam koliko je moje ime posebno i neobično. Prva sam dobila ocene u srednjoj školi, jer su nastavnici čuli za moje neobično ime. Kada sa m počela da radim svi su me jako lepo prihvatili, koleginice moje nisu čule za takvo ime, a kada sam se predstavila, jedna od koleginica nije shvatila šta sam ja rekla, pa je rekla “kad pre omiljena, samo što je došla”. Vremenom su me i pacijenti upoznali – kaže Omiljena.

Ona već dvije decenije radi u DZ u Čačku, a njene kolege za nju imaju samo riječi hvale.

– Vrijedna je, ljubazna, inteligentna, ima odličnu komunikaciju među pacijentima. Ona nije samo “omiljena” već je zovemo i Mila. To govori o njoj, zaista je mila. Kao saradnik je odlična, a svi pacijentu kažu da joj ime baš odgovara – samo su neki od komentara njenih koleginica.

Njeno ime proširilo se i na celu porodicu, pa kako kaže zovu ih “omiljena porodica”.

– Prijatelj mi je rekao da slobodno kažem i da mog supruga zovu “Omiljeni”. Nas kao porodicu zovu “omiljena porodica”. I on ima pored mene taj nadimak Omiljeni čovjek – kaže za tv “K1” ova žena neobičnog imena.

Leave a Reply