NAĐENO TELO MATEJA PERIŠA? Isplivalo kod Ade Huje, ČEKA SE IDENTIFIKACIJA, odeća se podudara, našli su ga MORNARI!

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Podsećamo, poslednji je put viđen kako silazi na plato kod savske obale kod restorana Sava nova. Analizirajući nekoliko snimaka nadzornih kamera i signale mobilnog, istražitelji su zaključili da se objekat koji je snimljen iste noći u Savi poklapa sa signalom mobilnog Mateja Periša i da se taj signal gubi negde kod Velikog ratnog ostrva koje je tokom istrage detaljno pretraženo.

– Policija profesionalno radi svoj posao, čujem se s njima i, nažalost, zasad nema novih rezultata u potrazi. Ali, ja i dalje verujem i nadam se da će potraga dati rezultat i da ćemo doći do istine o Matejevu nestanku. Razgovarao sam opet s njegovim prijateljima koji su bili s njim u Beogradu i oni su i dalje potreseni njegovim nestankom te pokušavamo odgonetnuti što se dogodilo te noći da je Matej onako napustio klub – rekao je ranije Matejev otac Nenad.

Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba Gotik. NJegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

Samo je u jednom trenutku pokušao da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su “pokrile” devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor Kurira objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

Jedan od ključnih razloga je zašto je Matej u noći sa 30. na 31. decembar istrčao na ulice Beograda iz Gotik kluba.

– Razlog napuštanja lokala je, po mom mišljenju, važno pitanje. Trebalo bi da da odgovor na pitanje gde je Matej otišao i na kraju, ako Bog da, gde je Matej stigao. Mislim da je to ključno pitanje da je posle tog taksi snimanja jasno da je hteo negde da ide, u to sam uveren. Naravno, policija i svi njeni pripadnici rade na rasvetljavanju ne samo tog trenutka, već i svih drugih momenata. Oni ništa ne isključuju – rekao je Matejev otac i otkrio šta bi mogao biti razlog njegovog iznenadnog odlaska iz kluba.

– Palo mi je na pamet da odem u stan. Novac koji je bio u stanu. Možda mu je trebao novac da upozna nekoga. Ne znam sa kim, nije ni sa kim razgovarao na mobilni. Da li je bio u nekoj komunikaciji u kafani, ne znam, hteo je da upozna nekoga. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ta enigma koja me muči. Kažem, mislim da je hteo negde da dođe, da stigne. To mi pokazuje situacija sa taksijem. Šteta što nije bio slobodan da vozi – rekao je Matejev otac i dodao da je uveren da Matej nije namerno skočio u vodu.

Stručnjaci ističu da je Matej Periš, ukoliko je živ, sada izgleda potpuno drugačije. Podsetimo, ono što je karakteristično kod Mateja Periša je to što ima razmak između gornjih zuba, a visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.

Da podsetimo, Matej Periš je noć uoči Nove godine trčeći izašao u 01.43 sata iz kluba “Gotik” u Beton hali u Beogradu, pa je preko Karađorđeve i Travničke ulice stigao do Save promenade gde se prema video-zapisu restorana vidi kako se približio reci Savi u 01.51 sati. Poslednji signal beznih stanica njegovog telefona uhvaćen je u reci Savi u 02.05 sati tačno ispred kluba odakle je istrčao.

Leave a Reply