NOVAK RASPLAKAO ČITAV NJUJORK: Đoković čudesnom partijom osvojio 24. Grend slem, pa odao počast Kobiju Brajantu! (VIDEO)

Novak Đoković je nastavio pomjerati granice. Srbijanski as je u finalu US Opena savladao Danila Medvedeva sa 3:0 i osvojio svoj rekordni 24. Gren slem u karijeri.

Po setovima je bilo 6:3, 7:6 (7) i 6:3 za sjajnog Đokovića koji se vratio na US Open nakon godine pauze – zbog zabrane jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa – i osvojio ga nakon velike borbe u finalu koje je trajalo 3 sata i 16 minuta.

Đoković je nakon prvog servis gema odmah napravio brejk koji je potvrdio i na samom startu došao do 3:0. Ruski teniser se probudio na svom drugom servis gemu, imao je problema sa napadima Đokovića koji je bez većih problema zadržao stečenu prednost s početka seta i priveo ga u svoju korist sa 6:3.

Drugi set je ponudio pravu dramu i veliku neizvjesnost kakva se očekivala od ovog duela. Medvedev je u uvodnim gemovima imao mnogo problema, a onda je sredinom drugog seta napao Đokovićev servis.

Kod 4:3 je imao brejk loptu, ali se Novak sjajno spasio. Otišlo se u taj-brejk koji je dobro otvorio Rus, a onda je Đoković opravdao svoj nadimak „tajbrejković“ i sa 7:6 priveo drugi set u svoju korist.

Na pauzi između drugog i trećeg seta Medvedev se požalio na bolove u ramenu. Đoković mu je oduzeo drugi gem i napravio prednost već u uvodu trećeg, ispostavit će se, odlučujućeg seta.

Medvedev je uspio presjeći seriju Đokovića brejkom, ali mu je Novak odmah uzvratio istom mjerom. Na kraju je Đoković zadržao stečenu prednost i odlučujući set dobio sa 6:3.

Ovo je četvrta titula za Novaka Đokovića na US Openu. Prethodno je slavio u Njujorku 2011., 2015. i 2018. godine. Novak se sada odlijepio od Rafaela Nadala, ima dva Gren slema više (24).

Također, Đoković je postao najstariji osvajač Gren slema u Open eri.

Za njega je to bila 24. Grend slem titula, a baš je to bio broj koji je tokom dobrog dijela karijere nosio Kobi Brajant u Lejkersima.

Đoković je po osvajanju titule izvadio majicu sa tim brojem i porukom:

– Mamba, zauvijek – stajalo je na njoj.

Poznato je koliki je Đoković poštovalac jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Njih dvojica dijele mnoge stvari poput mentaliteta, ali i omiljenog fudbalskog kluba – Milana.

Leave a Reply