ŠOKANTNA ISPOVIJEST U SLUČAJU KOSTA KECMANOVIĆ: I prije masakra je PRIJETIO DJECI UBISTVOM, ovo je nemoguće bilo ne primjetiti!

Majka učenika odjeljenja u kojem je Kosta Kecmanović bio do prelaska u VII/2 u OŠ”Vladislav Ribnikar” gdje je napravio masakr 3. maja, otkrila je da je tinejdžer ubica držao stisnute pesnice i u ubičajenim svakodnevnim situacijama, da je imao čudna interesovanja i da je upućivao jezive prijetnje vršnjacima.

 – Na rastanku posle druženja sa decom, Kosta je drugarima govorio : “Ako bih te ubio, mogao bih s tobom da radim šta hoću”, ali deca ko deca tome nisu pridavala značaj i nisu o tome govorili roditeljima dok se ovo nije desilo – rekla je A.B. za Republiku.

516380-vladislav-ribnikar-jelke-skola-1-iff
Foto: Nemana Pancic

Ona se ježi i kada samo pomisli šta je u Kecmanovićevoj glavi moglo biti kad je to izgovarao. Ogorčena majka dječaka koji je od prvog do sedmog razreda išao u isto odjeljenje sa Kecmanovićem do trenutka kada se ubica prebacio u drugu smjenu i drugo odjeljenje, ističe da je njen sin od prekjuče učenik druge škole da bi se sklonio od strahovitih odjeka tragedije.

– Moj sin je od 1. septembra učenik druge škole zato što po mom i mišljenju više stotina roditelja, posle masakra nije normalno da deca idu u tu OŠ “Vladislav Ribnikar” da se školuju i da prolaze istim hodnikom gde je stampedo dece preplašene za život, bezglavo jurio i gde je pored njih ubijeno devetoro, a ranjeno petoro dece, ranjena nastavnica i ubijeni čuvar. Normalizovati život posle toga ne da nije u redu nego je nemoguće ako imamo i mrvicu empatije. Znam da je 1. septembra još četvoro dece iz VIII/2 tražilo od roditelja da ih prebace u drugu školu  – rekla je A.B.

494915-kosta-kecmanovic-iff-1

Foto: Republika.rs/Privatna arhiva, Profimedia

Da je dječak ubica stisnutih pesnica stajao na školskom dvorištu u toku slobodnih aktivnosti i na dječijim rođendanima dok se igrao, A.B. je primjetila i ranije, ali o tome nije razgovarala ni sa kim do masakra koji je uznemirio čitav svijet, a Srbiju zavio u crno.

– Ja sam primetila kako je stiskao pesnice, a to su morali da primete i njegovi roditelji. Prosto ne verujem da nastavnici to nisu videli. Zašto nisu reagovali to je ogromno pitanje na koje psiholozi i neurolozi znaju odgovor. Sigurna sam da su na Klinici za dečiju psihijatriju i neurologiju to odmah uočili – istakla je A.B. za Republiku.

Leave a Reply