JA SAM SRPKINJA KOJA JEDE SENDVIČE NA PLAŽI I NEK ME ČUJE SAD ELITA S LEŽALJKI: Žena napravila HAOS objavom o paradajz turizmu

Internet u Srbiji je mjesto neprestane prepirke između paradajz turista i ekipe koja tvrdi da “ako nema para da ide na more ljudski, onda neće ni da ide”.

3476708-0802-shutterstock-1672712272-ff

FOTO: SHUTTERSTOCK

Jedna žena je prošle sezone oštro objasnila šta to znači “ljudski” i vjerovatno dala najčovječniji odgovor na ovu zahuktalu raspravu. Njen odgovor je uvijek aktuelan, te ga prenosimo u cijelosti:

Da sam čekala da imam para da ljetujem u Ricu nigdje ne bih otišla.
Da sam čekala da imam dovoljno para da jedem u restoranu tokom cijelog odmora, nigdje nikada ne bih otišla.
Da nisam gledala kako da uštedim nigdje nikada ne bih otišla.
Da ne pravim kompromise i ne odvajam prioritete nigdje nikada ne bih otišla.

3438256-1-ff

FOTO: SHUTTERSTOCK

I sada kada ne moramo – mi spremamo jednostavne obroke na putovanjima. Nosimo sendviče u obilaske. Nosimo hranu na letove. Mjesecima pratimo cijene karata kako bismo prošli što jeftinije. Uključimo mašinu za veš ako je imamo u smještaju. Idemo u supermarket. Idemo na pijacu. Vozimo se gradskim prevozom. Jedemo na ulici. Jedemo na klupi ispred prodavnice. Ne plaćamo ležaljke i suncobrane ako imamo peškir i palmu. I to nas ne čini nesrećnima – naprotiv, uživamo u svakom trenutku jer nas baš briga kako nas gleda neki Pera sa Instaća koji nikada neće nigdje otići jer mu trebaju specijalni uslovi koje relano ne može da priušti – poručila je žena u postu na grupi “Live from Greece”.

(Kurir.rs/Blic.rs)

Leave a Reply