STIŽE NAJOPASNIJI RETROGRADNI MERKUR U 2023: 3 znaka će debelo nagrabusiti, a 4 će imati sreće kao nikad do sada

Astrolozi tvrde da je ovaj retrogradni Merkur od 21. aprila do 14. maja najgori ove godine.

Mnogima se samo od pominjanja retrogradnog Merkura diže kosa na glavi. Prva asocijacija uglavnom je sve negativno – spremamo se na svađe u odnosima, gubitak novca, kvarove, neuspjehe… i da, sve to nije daleko od istine.

Nažalost, sada je pred nama možda i najgori retrogradni Merkur u 2023. i to od 21. aprila do 14. maja, a nezgodan je jer se događa u tvrdoglavom znaku Bika i donosi opasnu energiju.

“Tokom određenih trenutaka, vibracija retrogradnog Merkura u Biku će se osećati sporom, kao da trčite kroz blato. To je zato što je Bik znak koji se sporo kreće, zemljani znak. U drugim trenucima, energija će delovati vrlo nestalno zbog umešanosti Urana ,planete strujanja”, kaže astrološkinja Narajana Montufar, autorka knjige “Mjesečevi znaci: Otključaj svoju nutrašnju moć svetla”.

Kako ona objašnjava, imaćemo osjećaj da se vozimo sve vreme kočeći, a odmah potom da jurimo ogromnom brzinom.

Zbog svega toga možemo djelovati pomalo zbunjeno i dezorijentisano, ali ako usvojimo prave strategije možemo dobiti prilično zanimljiv uvid koji će nam pomoći da rastemo i razvijamo se i tokom i poslije retrogradnog Merkura.

Ko neće imati sreće tokom retrogradnog Merkura?

Kako ističe Narajana Montufar, najteže će biti pogođena tri znaka:

-Bik
-Lav
-Škorpija

Prema njenim riječima, Merkur ih izaziva da se predomisle i sagledaju stvari drugačije.

Ko će imati koristi od retrogradnog Merkura?

Sa druge strane, ova 4 znaka imaće sreće u svemu, gotovo kao da će im ići od ruke sve što im padne na pamet.

-Ribe
-Rak
-Djevica
-Jarac

Kako dodaje Narajana, Merkur i Uran pomoći će im da promijene ustaljene šablone i riješe svoje probleme.

Kako preživjeti retrogradni Merkur u Biku 2023. godine?

1. Čuvajte elektronske naprave

Ovaj retrogradni Merkur će na početku biti u konjukciji s Uranom, a pošto je to planeta tehnologije, možemo da očekujemo da će se elektronski uređaji kvariti, da nam neke poruke neće stići ili ih nećemo vidjeti na vrijeme i sl.

Ovakvi problemi često idu ruku pod ruku s retrogradnim Merkurom, a sada će biti još izraženije zbog Urana. Zato budite vrlo, vrlo pažljivi i i činite sve ono što je do vas: ne držite šolju kafe pored tastature, ne vadite telefon iz džepa po kiši, pazite da vam ne ispadaju iz ruke… makar toliko možemo!

merkur

2. Pripremite svoj budžet

Bik je znak s jakim vezama s novcem, pa će finansije biti važna tema u narednom periodu.

Obavezno pažljivo isplanirajte svoj budžet, odredite koliko ćete trošiti na šta i lakše ćete proći kroz naredne nedelje, a imajte u vidu da ćete verovatno biti uspešni jer vam je Bik dobar saveznik.

3. Usporite

Zahvaljujući dva glavna tranzita (Saturn prelazi u Ribe, a Pluton u Vodoliju), mart označava promjenu u perspektivi i nivoima energije.

Da biste izbjegli da vas retrogradni Merkur slomi i iscrpi, obavezno se posvetite sopstvenom opuštanju i usporite. Vodite više računa o svom tijelu i ishrani, spavajte što više možite, radite stvari koje vas opuštaju i kad god možete podijelite pobaveze s drugima.

(Wanted mondo)

Leave a Reply