Ne Messi, ON JE HEROJ Argentine! S 22 godine ostao je bez oca i braće, imao operaciju tumora na srcu, a osvojio je svaki turnir na kom je igrao /FOTO/

Argentinci su u nedjelju uspjeli da pobede Francusku posle penal serije i tako postanu planetarni šampioni.

Naravno, sve oči bile su uprte u najveću zvijezdu “gaučosa” Mesija. Ipak, heroj, u malo bitnijoj igri od fudbala, životu, je zapravo neko drugi – Anhel Korea.

Ljubiteljima fudbala poznato ime, drugima ne baš toliko. Nije to dečko poput gore pomenutoj Lea ili Ronalda ili Mbapea. Nije to glavna zvijezda svoje reprezentacije, a možda bi trebalo da bude.

63a0ed5d-3c8c-4e44-b395-4bde0a0a0a73-14-08-52-2022121914081719642-am-l-previeworg

Foto:  EPA-EFE/RAUL MARTINEZ

Anhel Korea rođen je 9. marta 1995. godine u Rosariju, Argentina.

Sa svega 10 godina, mali Anhel je ostao bez oca. Dvije godine kasnije izgubio je brata. Sve te tragedije nisu bile dovoljne. Argentinac je 2014. godine morao na operaciju srca s obzirom na to da mu je dijagnostikovan tumor. Sve je dobro prošlo, a kasnije se Anhel i javno zahvalio svim doktorima u Americi koji su odradili odličan posao, prenosi Blic.

Mnogo, zar ne?

Možda i previše za jednog 19-godišnjeg momka.

Sa toliko godina se na ovim prostorima završava srednja škola, a najveća briga većine klinaca je šta će dalje. Fakultet? Posao? Previše pitanja, milion misli, koje kada uporedite sa svime što je Argentinac do tada prošao, postaju nebitne. Jer život je život, a on je već tada bio pobjednik!

Mislili ste da je to kraj nedaća koje su ga zadesile? Nije!

Imao je Anhel dva brata, a sada nema nijednog. Te 2017. godine je izgubio i drugog, nakon što je izvršio samobistvo.

Uspio je da prevaziđe, a možda i nije, sve to. To, ipak, samo on zna. Najveća je podrška mami koja boluje od raka, a prekjuče je zajedno sa saigračima uspeo da postane prvak svijeta.

63a0ed55-ba24-4729-9c75-425f0a0a0a73-14-24-38-2022121914240947707-am-l-previeworg

Ako vjerujete u karmu, ovo je bio jedini logičan scenario. Poslije pobjede nad Francuzima Korea je sa porodicom proslavio titulu, a evo i još par stvari koje sigurno niste znali o ovom Argentincu.

A koliki je čovjek govori i činjenica da su Tijago Almada i on prije odlaska u Katar igrali fudbal sa djecom na ulici.

U Dohu je pozvan naknadno. Mučili su se Argentinci sa povreda unutar reprezentacija, pa je selektor odlučio da pozove Anhela.

Ovo mu je četvrti turnir na kom je branio boje Argentine i sva četiri je osvojio.

Anhel Korea je kao najbolji igrač Svjetskog prvenstva do 20 godina došao u Atletiko Madrid. Poslije operacije i pauze od fudbala zaigrao je za prvi tim Atletiko Madrida.

Upravo je Korea donio Atletiku posljednju titulu šampiona Španije u posljednjem kolu postigavši jedini gol ma meču.

Jedan od komentara na društvenoj mreži Tviter ispod priče o ovom Argentincu glasi:

– Čovek je iscijedio nesreću za života i od sada ga prati sreća, ali nju je skupo platio. Da je mogao da bira ne vjerujem da bi izabrao ovakav put. Ne vjerujem da bi iko to uradio – a ja vjerujem da je upravo zbog sve nesreće ukus svih pobjeda samo još slađi!

Leave a Reply