PRIČA SE DA JE VANGA U 2023. VIDJELA NEŠTO ZASTRAŠUJUĆE: Slepa bugarska proročica predvidjela dramatične događaje poslije kojih život na Zemlji više neće biti isti?!

Vjeruje se da je Baba Vanga ostavila mnoga proročanstva koja se navodno tiču ​​našeg vremena, uključujući i 2023. godinu u koju uskoro ulazimo.
Bliži se kraj godine, samo dvije sedmice nas dijele od ulaska u 2023., a po tradiciji, mediji ponovo kopaju po raznim proročanstvima i prognozama za narednu godinu.

Vizije Baba Wanga, odnosno Vangelije Pandeve Gušterove, koju mnogi opisuju kao najpoznatijeg i najpouzdanijeg vidovnjaka 20. vijeka, svakako su najintrigantnije.

Baba Vanga je umrla u augustu 1996. godine, ali je za sobom ostavila brojna proročanstva koja se navodno tiču ​​našeg vremena.

Od svog uspona do slave tokom mračnih dana Drugog svetskog rata do svoje smrti 1996. godine, bugarska mističarka Vanga bila je poznata po svojoj očiglednoj sposobnosti predviđanja budućnosti. S Nostradamusom su se poređivala i mnogi poklonici su vjerovali da je predvidjela sve od 11. septembra do uspona Donalda Trumpa, ali i smrti kraljice Elizabete, koju je navodno “vidjela” 2022. godine.

Vjeruje se da je iza sebe ostavila tri važna proročanstva koja bi se mogla ostvariti do 2023. godine, piše Sky history.

Razorna solarna oluja
Jedno od najalarmantnijih predviđanja za 2023. godinu koje se pripisuje Babi Vangi odnosi se na solarnu oluju koja bi mogla imati fatalne posljedice. Termin ‘solarna oluja’ može se odnositi na nekoliko fenomena na površini Sunca, kao što su sunčeve baklje i koronalne izbacivanja mase.

Naime, te moćne plazma erupcije mogu doći do Zemlje i uzrokovati geomagnetske oluje koje potencijalno mogu spržiti električne mreže i izazvati pravi haos.

Najdramatičniji primjer u zabeleženoj istoriji bio je događaj u Karingtonu 1859. Magnetna oluja nazvana po britanskom astronomu Richardu Carringtonu srušila je telegrafske mreže i izazvala brojne požare i strujne udare. Ako bi se tako nešto danas ponovilo, efekti na svakodnevni život bili bi praktično nesagledivi.

Može li se Zemljina putanja oko Sunca naglo i značajno promijeniti 2023. godine? Ovo je posebno fascinantno i potencijalno apokaliptično proročanstvo, a posljedice čak i suptilnih promjena bile bi izuzetno ozbiljne.

Naime, ako bi došlo do neke vrste radikalnog pomaka u roku od samo jedne godine, efekti bi bili kataklizmični. Temperaturni skokovi i nivoi radijacije imali bi strašne posljedice po okoliš, odnosno opstanak života na Zemlji. Takva promjena mogla bi biti uzrokovana, na primjer, udarom asteroida…

Zločin biološkog oružja
Također se vjeruje da je Baba Vanga imala viziju velike sile koja testira biološko oružje. Nemoguće je tačno znati na koju je zemlju Baba Vanga mislila, kao što je nejasno i koliki su bili razmjeri takvih eksperimenata.

Baba Vangina proročanstva su često bila vrlo zagonetna i stoga pogrešno tumačena. Kako ništa nije zapisala, nijedna tvrdnja o njenim “viđenjima” i prognozama nije 100% autentična, a neke, poput invazije vanzemaljaca na Zemlju 2022. godine, nisu se obistinile. Doduše, vanzemaljci imaju još oko 15 dana do kraja…

Leave a Reply