EVO ČEMU SLUŽE KESICE SA KUGLICAMA KOJE DOBIJETE UZ OBUĆU: Nikako ih ne bacajte, mogu da spriječe pravu “noćnu moru”

Nebrojeno puta ste vidjeli ove kesice. Obično se dobijaju u kutiji sa obućom koju ste kupili i rijetko ko uopšte obrati pažnju na njih.

Ako volite obuću da čuvate u kutijama, onda kesice najvjerovatnije tamo i ostanu, ukoliko ih niste bacili odmah po otvaranju. Ipak, da li ste ih ikada isprobali, znate li čemu služe i kakvu korist imaju?

U ovim kesicama se nalaze kuglice od silikona. To su zapravo upijači, odnosno silikonski gel koji se koristi u slučaju upijanja vlage i održavanja suhih predmeta. Takođe, stavljaju se u kola kako bi spriječile zamagljivanje prozora. U slučaju da vam je telefon pao u vodu, silikonski gel je tu. Održava hranu svježom, a stare fotografije čuva od vlage.

Evo kako najbolje da ih iskoristite:

Kuhinja

Ukoliko želite da spriječite prodor vlage u vitamine, stavite silika-gel u posudu i dobro je zatvorite. Možete da ga stavite i u kesu sa hranom za vašeg ljubimca, jer će na taj način ostati suva.

Ormar

Ove kuglice možete da stavite u korpu u kojoj skupljate prljav veš ili da ih postavite u garderober, gde je složen čist veš. Garderoba će upiti vlagu, a ovaj gel može da pomogne i kod upijanja vlage iz cipela i čizama.

Kuća

Silika-gel možete da postavite između prozora, kako se ne bi sakupljala vlaga. Ovo je idealna opcija ukoliko vam je mobilni telefon pao u vodu. Sačuvajte ove kesice i probajte da stvar sredite njima, a ne pirinčem. Stavite nekoliko kesica u jednu kesu, mobilni telefon takođe, a potom zatvorite i sačekajte da se vlaga izvuče. Osim toga, ako imate važne dokumente ili fotografije, ove kuglice možete da stavite u neku kutiju zajedno sa njima.

Putovanja

Kada putujete, super je opcija da kuglice pospete po koferu. Na taj način ćete održati odeću suvom, a ako pakujete mokar kupaći kostim, obavezno stavite silika-gel.

(MONDO)

Leave a Reply