DOBRO SE SPREMITE – STIŽE NAM KIŠA METEORA: Ova noć je posebna, evo šta slijedi

Ovo je prilika da razmislite o promjenama u životu!

Kao i svakog augusta, tako ćemo i ove godine prisustvovati lijepoj astronomskoj i astrološkoj pojavi – kiši meteora Perseidi. Riječ je o prirodnom fenomenu u kome Zemljina orbita prelazi pojas čestica koje su ostavile komete. Kada ove čestice lete kroz visoke slojeve Zemljine atmosfere, one sijaju i ostavljaju trag za sobom. Uzrok formiranja kiše meteora Perseida je kometa Svift-Tatl. Perseidi su karakteristični po svetlim bljeskovima i velikoj brzini meteora.

Oni se javljaju od 17. jula do 24. avgusta, a svoj vrhunac će dostići na prelazu 12. u 13. avgust. Njihova aktivnost počinje uveče i naglo se povećava poslije 23 sata, kada je radijant već prilično visoko na nebu. Broj meteora se povećava do jutra i može dostići i 60 na sat da bi se kasnije smanjivao.

Kada je najbolje vrijeme za posmatranje?

Da bismo ih uočili, potrebno je da odemo na neko mjesto udaljeno od grada i izvora svjetlosti. Najbolje bi bilo posmatrati ih s nekog brda ili mjesta odakle imate dobar pogled. Sačekajte da se vaše oči priviknu na mrak pre nego što se dobro zagledate u noćno nebo. Treba napomenuti da će ovog avgusta posmatranje biti pomalo otežano uslijed svjetlosti punog Mjeseca koji će se pojaviti rano ujutru 12. avgusta. Najbolje vrijeme za posmatranje je poslije ponoći, sve do zore.

Vjeruje se da zvijezde padalice imaju moć da usmjere energiju na ono što želimo i da nam osvetle put. Možda je ovo prilika da razmislite o promhenama u životu i ostvarenju novih ciljeva i svojih istinskih želja. Gledajte ih sami ili u društvu, i ne zaboravite da poželite veliku želju kada vidite zvijezdu padalicu.

Vjerujte u čuda!

Leave a Reply