POSADITE OVE BILJKE I PARE ĆE VAM DOLAZITI SAME: Privlače sreću i bogatstvo kao lude, a evo i kako se pravilno održavaju

Biljke mogu da ulepšaju svaki dom, ali nije svejedno koju ćete posaditi u svojoj kući, posebno ako želite da privučete novac. Prema feng šuiju, postoje vrlo određene vrste biljaka koje privlače novac i sreću, pa ih i zovu “srećnim biljkama”, a evo koje spadaju u njih.

Drvo novca

Za drvo novca ste već sigurno čuli, a prednost je što ova biljka nije previše zahtevna za održavanje. Potrebna joj je direktna sunčeva svetlost barem nekoliko sati svakodnevno, a dovoljno ju je zalivati jednom nedeljno.

Srećni bambus

Iako se zove srećni bambus, to zapravo nije bambus, već vrsta dracene, a poznat je po tome što privlači bogatstvo. Potrebna mu je umerena ili indirektna izloženost suncu, kao i umereno zalivanje. Drugim rečima, zemlja treba da bude blago vlažn, ali ne mokra ni previše suva.

Orhideje

Smatra se da su orhideje među biljkama koje najviše privlače sreću, jer imaju krupne cvetove živih boja. Ne samo što privlače sreću, već dovode i do harmonije u vezi i porodici. Potrebno je dosta indirektne sunčeve svetlosti, a zalivaju se na svakih par dana.

Spatifilum

Još jedna biljka koja privlači bogatstvo i harmoniju u vaš dom, pa je idealna i kao poklon nekome od članova porodice ili prijatelja. Ovo cveće najbolje napreduje u blagoj senci, a zaliva se najmanje jednom sedmično jer zemlja treba da bude vlažna, ali ne mokra.

Palma sreće

Palma sreće ili brdska palma idealna je za dom jer donosi balans i pozivitnu energiju. Zalivajte je kada primetite da je zemlja po površini suva, a držite je negde na svetlom mestu, gde ipak nije izložena direktnim sunčevim zracima.

Citrusno drvo

Citrusno drvo je jedna od najboljih biljaka za dom, ukoliko želite da privučete novac i dobru sreću. Potrebno mu je šest do osam sati sunčeve svetlosti dnevno, a zemlja treba da se skroz osuši pre narednog zalivanja.

Koju god od ovih biljaka da izaberete za svoj dom, nećete pogrešiti jer će prostor svakako izgledati lepše, a i vazduh će biti čistiji.

(MONDO)

Leave a Reply