TOKSIKOLOŠKA ANALIZA TELA MATEJA PERIŠA: Pojavile se NOVE TVRDNJE

Nakon što je obdukcija pokazala da telo koje je u sredu izvučeno iz Dunava kod Ade huje pripada Mateju Perišu (27) iz Splita, sada se čeka na toksikološki nalaz.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije se oglasilo saopštenjem u kom su naveli da su naložili da se urade toksikološke analize lica koje je izvučeno iz reke. Podsetimo, ju sredu oko 9.20 sati beživotno telo bilo je nasukano ispod mosta kod pontona na Adi huju u beogradskom naselju Karaburma, kada su ga kapetan broda Milovan Zelenović i njegov kolega mornar pronašli, a zatim obavestili policiju.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi da se čeka nedeljama.

– Pitanje je koliko zapravo ta anailza može da se uradi s obzirom da je telo nađeno u fazi raspadanja – kaže sagovornik i dodaje:

– Na osnovu uzorka iz želudca ili krvi mogu se utvrditi eventualno da li je mladić uzimao nešto nedozvoljeno kobne večeri. Ono što će svakako otežati uzimanje uzorkas potrebnog za analizu, jeste to da je Splićanin proveo toliko vremena u vodi. Telo je nađeno u fazi raspadanja i tragovi su verovatno sve slabiji.

Sagovornik kaže da bi toksikološki nalaz svakako otklonio jednu od misterija koje prate ovaj slučaj, a to je da li je konzumirao narkotike.

espreso.rs

Leave a Reply