VIDITE LI ŠTA JE ČUDNO NA KONSTRAKTINOJ VASKRŠNOJ FOTOGRAFIJI: Haos na mrežama, šta joj ovo znači??

Na zvaničnom evrovizijskom Tviter nalogu RTS-a objavljene su fotografije Ane Đurić Konstrakte, naše ovogodišnje predstavnice na “Evroviziji” u Torinu, kao čestitka za vaskršnje praznike.

2979533-konstrakta-4-ff

Foto: Printscreen YouTube

Ipak, praznična poruka i originalna pojava naše pjevačice pali su u drugi plan zbog politike, i mnogi su ih protumačili kao provokaciju, pa čak traže i kažnjavanje Srbije.

Naime, ljudi su kao problem vidjeli stočiće na koje su položena vaskršnja jaja i Konstraktin lavor. Kako se navodi, namještaj liči na latinično slovo “Z”, slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave na tu temu.

2967721-konstrakta-ff

Foto: Printscreen/RTS, Printscreen/Paparazzo lov

– Ko je stavio stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovdje predstavlja cijelu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slučajnost – glasio je jedan od komentara.

– Brišite ovo, shvatiće se kao slovo Z i suspenzija ko kuća – pisao je drugi.

– Ovo je provokacija Evrope!!! Skroz bi bilo ok da nas ne prime na takmičenje! –  Ovo su samo neki od komentara ispod objave, a bilo je i onih na engleskom jeziku koji takođe smatraju da je ovo provokacija. Neki su pisali da je u pitanju samo stočić i ništa drugo.

Šta vi mislite?

Izvor: Kurir

Leave a Reply