HITN0 SE OGLASIO NENAD PERIŠ: “Zabezeknut sam najnovijim informacijama iz istrage”

Mateja dobro poznajem i ponovo tvrdim da nikada, ali nikada nije uzimao narklotike. Ja sam zabezeknut informacijom koja se pojavila u medijima da su na putu za Beograd kupili sp.id. Ako je iz istrage, pa kako se ona pojavljuje mjesec i deset dana nakon njegovog nestanka”, počinje priču Nenad Periš, otac nestalog mladog Splićanina.

– Po svemu sudeći, moj sin je kriv što je nestao. Opet ponavljam mene samo istina zanima ma kakva ona bila. Nikada mi niko nije rekao informaciju da je Matej umio da nestane na 15 sati. Pa valjda bih kao otac to morao da znam, valjda bi ga neko tražio. Moj sin je imao mnogo planova za budućnost i sve mi ovo djeluje neprihvatljivo – tvrdi Periš.

Ono što otac želi da zna jeste ko je policiji dao informaciju za spi,d.

– U Beogradu sam od prvog dana. Niko od njegovih prijatelja nije mi spomenuo da su zastajali da bi kupili narko,tike. Sve mi ovo djeluje kao fim – kaže Periš.

Prema ruječima očajnog oca, on i dalje ostaje u Beogradu.

– Nemam potrebu nigdje da idem dok ne nađem sina u bilo kom stanju. Hrvatska policija je ponovo bila u Beogradu i saopštili su mi da je istraga u toku. Želim odgovor na dva pitanja – da li je Matej u blizini Save bio sam i kako objašnjavaju zašto je dva i po sata kasnije nađen signal njegovog telefona kod Velikog ratnog ostrva – priča Periš.

Matej Periš (27) iz Splita koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Policija i dalje vodi istragu. Krajem nedelju u Beograd su stigli hrvatski inspektori kako bi sa kolegama iz Srbije razmenili podatke.

Izvor:Srbijadanas

Leave a Reply