Oglasio se Vladimir Putin: “Želim prvi put reći ovo…”

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu kako je ‘vojna operacija’, kako Rusi i dalje nazivaju invaziju na Ukrajinu, uspješna.

Govoreći na sastanku oko mjera podrške za regije, rekao je da će vojnu operaciju u Ukrajini dovesti do kraja. On tvrdi da će Zapad pokušati ugroziti teritorijalni integritet Rusije, ali da neće u tome uspjeti.

Poručio je kako neće dozvoliti da Ukrajina postane odskočna daska za prijetnje Rusiji, prenose RIA Novosti, prenosi 24sata.hr.

Sankcije zapadnih sila nazvao je ‘blitzkriegom’ protiv Rusije i rekao da nisu uspjele.

Dodao je i kako Zapad gura kijevske vlasti u krvoproliće tako što ih opskrbljuje oružjem i plaćenicima.

“Želim prvi put reći ovo, na početku specijalne operacije, od vlasti u Kijevu smo tražili da se ne uključe u sukobe, već samo da povuku trupe iz Donbasa. Nisu htjeli. Pa ovo je njihova odluka”, rekao je Putin.

Tvrdi i da su ukrajinske snage u ponedjeljak raketirale Donjeck i da se tu radilo o terorističkom napadu u kojem je ubijeno više od 20 ljudi. Kaže i da takvi napadi traju i dalje te da se radi o napadima u kojima se ne biraju mete.

“Kao i fašisti, koji su u posljednjim danima Trećeg Reicha pokušali povući za sobom što više nevinih žrtava”, naveo je Putin.

novi.ba

Leave a Reply