Postoji nekoliko načina za smanjenje apetita

Umjesto tableta koje uvijek nose određeni rizik, postoje različite prirodne metode koje mogu pomoći u regulisanju i smanjenju apetita na siguran, prirodan način.

Da biste svoj apetit držali pod kontrolom, najbolje je zamijeniti neke izvore ugljikohidrata proteinima i zdravim mastima. Na primjer, nemasno meso, jaja, pasulj i grašak, proizvodi od soje, grčki jogurt.

Zdrave masnoće iz prirodnih izvora poput orašastih plodova i sjemenki, avokada i maslinovog ulja treba koristiti umjesto zasićenih.

Uspjeh ispijanja vode prije svakog obroka dokazan je, jer istraživanje je pokazalo da pijenje velike čaše vode neposredno prije jela čini da se nakon obroka osoba osjeća punijom, zadovoljnijom i manje gladnom.

Preporučuje se piti litar i pol vode dnevno, a nakon mjesec i pol do dva mjeseca, možete očekivati ​​smanjenje apetita i težine.

Vlakna mogu smanjiti apetit, jer direktno utječu na bolju probavu i duže se zadržavaju u odnosu na ostale namirnice. Kao sporedna pojava stvara se duži osećaj sitosti i smanjen apetit.

Hrana sa visokim sadržajem vlakana preporučuje se u smanjivanju dijeta. Ove namirnice uključuju: cjelovite žitarice, pasulj, leća, zeleni grah, jabuke i avokado, bademi čija sjemenka, povrće.

Trebate vježbati prije obroka, jer vježbanje je još jedan zdrav i efikasan način kontrole vašeg apetita. Provedeno je veliko istraživanje koje definitivno potvrđuje da trening ima učinak na smanjenje apetita odmah nakon vježbanja, jer tada je u organizmu smanjena količina grelina, hormona koji nas čini gladnima.

HIIT (High-Intensity Interval Training) je posebno poželjan, dakle intervalni trening visokog intenziteta.

Umjesto mlijeka, uzmite crnu čokoladu. Pokazalo se da crna čokolada suzbija apetit više od mliječne čokolade.

Pored ove prividne pojave, jasno je da je crna čokolada zdravija varijanta s više antioksidansa i manje šećera. Crna čokolada se preporučuje u ishrani ljudi koji žele smršavjeti.

Konzumiranje male količine đumbira u prahu pokazalo se da smanjuje apetit i povećava osjećaj sitosti, najvjerojatnije zbog njegovog stimulativnog učinka na probavni sustav.

Đumbir u prahu možete pronaći u bilo kojoj trgovini zdrave hrane. Kao cool možete ih kupiti na većim tržištima.

Jedite niskokaloričnu hranu jer dijeta ne mora značiti i gladovanje. Neke namirnice su bogate hranjivim tvarima i energijom, ali imaju malo kalorija. Tu spadaju povrće, voće i integralne žitarice. Konzumiranje velike količine niskokalorične hrane može duže da se osjećate puni.

Leave a Reply