VIC: Policijac se vraća s posla

Policajac se iz noćne smjene vraća u 2 ujutru, umjesto u 6. Polako se skida i uvlači u krevet. Žena nije spavala. Dragi, užasno me boli glava. Nisam spavala cijele noći. Da li bi bio tako dobar da skokneš do dežurne apoteke i doneseš mi aspirin? – Naravno, draga! – napipa policajac odjeću, obuče se i ode. U apoteci, apotekar ga u čudu pogleda i upita:
chat-apot
– Jeste li to Vi, Marko? Policajac iz komšiluka? – Ja sam. – Pa što ste u uniformi vatrogasca? BONUS ISPOVIJEST:  “Prije deset godina ostavila sam tek rođenu bebu i dečka i otišla u jedan manji grad u Engleskoj. On je rekao da ako odem ne želi ni da čuje za mene i to sam ispoštovala, nisam se ni javljala ni vračala kući deset godina. Sad sam došla i pokucala im na vrata. Otvorila mi je njegova žena koja je trudna s njihovim drugim djetetom i pustila me u kuću (bila je sama, a mi se znamo iz viđenja od prije).
cs-6-signs-your-uncontrolled-crying-is-pseudobulbar-affect-not-depression-722x406
Rekla je da se ja jako rijetko spominjem i da moje djete nju zove mama.
sad-alone-crying-girl-on-bed
Kad je on došao s djecom svi smo se skamenili, a kad sam vidjela moje djete samo sam počela plakati. Rekao mi je lijepo i smireno da izađem van. Godinama nisam ni razmišljala o njima, a sada bih rado bolje upoznala svoje djete. Ne želim ništa više, samo da malo porazgovaramo.”  

Leave a Reply