NEVRIJEME PREGAZILO DIJELOVE HRVATSKE: Grom udarao u kuće, duvao jak vjetar, padala stabla! MONSTRUOZNI KOVITLAC SPOJIO NEBO I ZEMLJU (VIDEO)

Novi hladni front stigao je u nedjelju u Hrvatsku i izazvao nevrijeme u pojedinim dijelovima zemlje. Tokom snažnog nevremena sa grmljavinjom oboreno je nekoliko stabala u Rijeci, oštećeno je više krovova, a grom je prema navodima N1 udario u jednu kuću. Mediji navode da je nekoliko ulica i prizemnih objekata poplavljeno. Vjetar je oduvao gumeni čamac kod mjesta Šilo na Krku.
https://www.youtube.com/embed/J8e1tn6LMHo
Nagla promjena vremena stigla je prema navodima portala 24sata i na sjever Hrvatske. Jaka kiša pada u Zagrebu, a nebo paraju munje. Slično je u Istri. – Stiglo je nevrijeme. Jako puše i pada kiša. Nebo paraju munje – rekao je jedan čitalac portala iz Velike Gorice. DHMZ je izdao narandžasto upozorenje za riječku regiju i žuto upozorenje za još nekoliko regija u kojima se očekuje grmljavinsko nevrijeme. Hladni front se premjestio preko Hrvarske i sjeverozapada Bosne ka Srbiji i na svom putu uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i osjetniji pad temperature vazduha. Nevrijeme je sada zahvatilo i Srbiju, a na udaru je najprije bilo šire područje Sombora, Šida, Apatina i Bačke Palanke. Trenutno je nevrijeme u Beogradu…

Leave a Reply