OPASNI ALI SAMO NA JEZIKU: Policija ponizila rumunske huligane, Kosovar isprovocirao 30.000 Rumuna!

Objavljeni su snimci šta se dešavalo nakon što je sudija Willy Delajod odlučio da pošalje igrače Rumunije i Kosova nakon prekida kojeg su izvazvali domaći navijači.

Do prekida meča je došlo u 18. minuti kada je na tribinama okačena parola “Kosovo je Srbija”. Bila je to kap koja je prelila čašu te igrači Kosova nisu željeli nastaviti meč.

I dok je oko 30.000 domaćih navijača skandiralo “Srbija, Srbija” gostujući igrači su ulazili u svlačionicu kada je došlo i do provokacije.

Naime, prilikom ulaska u sami tunel jedan od fudbalera Kosova je gestikuliranjem “dvoglavog ogla”, što je simbol Velike Albanije uspio isprovocirati sve na stadionu.

U međuvremenu, zaštitari i specijalici su prišli rumunskim huliganima koji izgleda i nisu toliko opasni kakvim se predstavljaju.

Naime, na snimku se može vidjeti kako predaju parolu zaštitarima te da sve prolazi u najboljem mogućem redu.

Kako sada stvari stoje utakmica će biti nastavljena, ali pod jednim uslovom što su potvrdili i kosovski novinari.

Ukoliko se sa tribina čuje ijedan politički povik ili etničko i nacionalno vrijeđanje na račun gostiju iz Kosova meč će biti otkazan te će gosti dobiti tri boda za zelenim stolom.

Prekid je trajao duže od pola sata, a nakon što su ukloljeni baneri te pojedini navijači izbačeni sa stadiona susret je nastavljen.

Leave a Reply