NOVAK NAKON FINALA I POBJEDE OTKRIO ŠTA MU SE DESILO: “Možda nećete vjerovati, ali…”

Novak Đoković osvojio je četvrtu titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, 24. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobijedio trećeg igrača svijeta Rusa Danila Medvedeva poslije tri seta, 6:3, 7:6, 6:3.

Novak nakon izuzetno napornog meča otkrio je šta mu je pomoglo da pronađe snagu i prebrodi teške momente u drugom setu.

“Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima više ne osjećate noge, ne osjećate snagu, vrti ti se u glavi i nestaje ti tlo pod nogama… U tim trenucima sa svojom vjerom se nadaš da će doći do te božanske intervencije. Možda mi nećete vjerovati, ali mi se mnogo puta desilo da sam sebe iznenadio – kako je bilo moguće da izdržim takve napore. Ako vjeruješ da će ti Bog pomoći, u šta izuzetno vjerujem – Bog je prisutan u tim momentima kada igraš samo po intuiciji, prebacuješ lopticu 30 puta, igraš tako dugačak drugi set, više jasno ne vidiš lopticu…Teško je to opisati nekome ko ne vidi te situacije iz mog ugla, kada se dođe do tačke krajnje iscrpljenosti”, kaže Novak i dodaje:

“Taj drugi set je možda za mene bio i najteži set u karijeri, pogotovo sa njim. Razmišljao sa da se nekako provučem kroz taj set do taj-brejka, da se opet nađem “na svojoj teritoriji” i uspio da sebi stvorim dobru šansu i “program se” kroz taj set. Danila zezaju time što ga zovu “hobotnica” – jer sve hvata, sve vraća, tera da odigraš još jedan udarac, da ga nadmudriš… Znao sam da se neće predati, protiv Alkaraza je odigrao fenomenalan meč i pretpostavljao sam šta me očekuje. Nisam mislio da ćemo odigrati takav meč, a osvajanje drugog seta je presudilo pobjednika. Poslije toga sam povratio snagu i bolje sam se osjećao”, rekao je Novak.

Leave a Reply