ĐOKOVIĆ ODUSTAO OD TURNIRA: Novak ostao bez NOVE TITULE!

Srpski teniser Novak Đoković neće ove godine zaigrati na turniru koji je u svojoj karijeri već šest puta osvajao. Radi se o turniru iz serije 500 koji se održava u Pekingu, gdje je Đoković apsolutni rekorder po broju titula. Međutim, ostao je bez prilike da osvoji novu.

Srpski teniser nije igrao u Kini još od 2015. godine, a s obzirom da je lista učesnika već izašla i da na njoj nema Đokovića, jasno je da Srbina ponovo nećemo vidjeti na tom turniru, odnosno da je  odustao od povratka u najmnogoljudniju zemlju svijeta.

Razlog za njegov izostanak je prilično jednostavan. Đoković brani 500 bodova osvojenih na Astana Openu, turniru koji je trijumfovao prošle godine, a svi su izgledi da će Novak ponovo igrati na tom turniru.

Ipak, svi ostali igrači iz vrha ATP lista su se odlučili za Peking i turnir koji nije održan još od 2019. godine, zbog pandemije koronavirusa.

Učešće su potvrdili brojni poznati igrači, kao što su Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Holger Rune, Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Tejlor Fric i mnogi drugi veliki igrači muškog tenisa. Praktično, samo Nole nedostaje.

Organizatori su se očigledno ozbiljno pripremili za ovaj povratnički turnir, koji će se odigravati od 28. septembra do 4. oktobra. Posljednju titulu je osvojio Dominik Tim, koji je 2019. savladao Stefanosa Cicipasa u velikom finalu.

Podsjetimo, trenutno je u toku US Open, gdje je Novak sinoć krenuo pobjedom protiv Aleksandra Mulera, a naredni rival mu je Španac Bernabe Zapata Miraljas.

Leave a Reply