UBICA NERMIN JE BEZUSPJEŠNO TRAGAO ZA NIZAMOM, PA JE ONDA SMISLIO TRIK S TELEFONOM: Ovako su rođaci otkrili njegovu podvalu

Masovni ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović je u prošlu srijedu (16. avgust) imao zakazano vjenčanje sa svojom trećom suprugom, saznaje Istraga.ba.

Međutim, pet dana prije zakazane svadbe, Sulejmanović je u krvavom pohodu u Gradačcu ubio nevjenčanu suprugu i još tri osobe. Svoj zločin je prenosio uživo na društvenim mrežama.

Posljednjih dana u medijima se spekuliše da je ubica saznao adresu svoje nevjenčane supruge koja je napustila njihovu kuću nekoliko dana prije zločina. Međutim, internom istragom utvrđeno je da policajka iz Gradačca Dženana Selimović nije otkrila gdje se nalazi Sulejmanovićeva žrtva.

Ona je suspendovana zbog drugih veza sa ubicom Sulejmanovićem, koji je bio “kriminalno aktivna osoba”. Prema ranije objavljenim informacijama, Nermin Sulejmanović je bio administrator grupe koja je detektovala policijske radare. Prema istrazi, njegova desna ruka u toj grupi bila je kćerka načelnika policije u Gradačcu. Ali ni jedan ni drugi nisu otkrili adresu Nizame Hećimović.

nizama-nermin-izjava

Posebno je zanimljiv jedan policijski trag. Nakon što ga je napustila Nizama Hećimović, Nermin Sulejmanović je, prema saznanjima Istrage, pozvao njenu rodbinu i rekao im da dođu po njene stvari.

Zatim je stavio telefon u torbu, koji je povezao sa svojim telefonom. Na taj način je namjeravao da otkrije gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga. Međutim, rođaci su nedaleko od kuće otkrili telefon u torbi i odlučili da vrate Nizamine stvari Nerminu Sulejmanoviću. Tako je njegov plan da je locira propao.

Međutim, na dan ubistva, Sulejmanović je, sumnjajući da je Nizama bio kod tetke, otišao do njene kuće gdje je zatekao svoju nevjenčanu suprugu. Nakon što je upucao sina Nizamove tetke, oteo je svoju vanbračnu ženu i nakon toga započeo svoj ubilački pohod.

Leave a Reply