Misteriozan objekt pojavio se na plaži u Australiji: Konačno se zna što je isplivalo na obalu

Misteriozni objekt koji je isplivao na obali Zapadne Australije zapravo je krhotina s indijskog svemirskog lansiranja, rekle su vlasti u obje zemlje, prekinuvši nagađanja o podrijetlu objekta.

Cilindar je bio dio rakete za lansiranje satelita koju je Indijska organizacija za istraživanje svemira (ISRO) prethodno lansirala, rekao je Sudheer Kumar, direktor ISRO-a, za CNN.

Australska svemirska agencija prethodno je u ponedjeljak objavila na Twitteru da je završila istragu o objektu i došla do istog zaključka.

Napokon riješen misterij nepoznatog objekta
Otkako se u srpnju pojavio na plaži u Green Headu, obalnom gradu 250 kilometara sjeverno od Pertha, cilindar bakrene boje privukao je znatiželjno lokalno stanovništvo koje je promatralo neidentificirani objekt.

Ubrzo su se pojavile brojne teorije o tome odakle je taj objekt mogao doći i o čemu se tu zapravo radi. No, policija je rekla da se vjerojatno radi o otpadu iz svemira. Australska svemirska agencija potiče ljude da prijave eventualni pronalazak još sumnjivih dijelova krhotina.

Čini se da je glomazni cilindar, viši od čovjeka, oštećen na jednom kraju i prekriven školjkama, što sugerira da je proveo dosta vremena u moru prije nego što je izbačen na obalu.

ISRO je potvrdio za CNN da “za sada nema planova da se objekt vrati u Indiju”.

Autor:Dnevno.hr

Leave a Reply