Preminuo bivši hrvatski nogometaš (52), tragedija supruzi pred očima: ‘NEOPISIVA TUGA SE NADVILA’

Tužne vijesti pogodile su samoborski kraj, s objavom da je nakon teške nesreće za vrijeme odmora u Brodu na Kupi preminuo 52-godišnji Darijo Franceković, lokalna nogometna legenda, s ostavljenim tragom koji ostaje ponajprije u njegovu klubu, Savi iz Strmca, istočno od Samobora.

Preminula lokalna legenda bila je još od djetinjstva vezana uz klub u igračkoj ulozi. Franceković je na terenu bio u akciji i nakon što je napunio 50 godina, u veteranskoj dobnoj konkurenciji, svojoj Savi vjeran do kraja.

Bio je i dugogodišnji sponzor kluba iz Strmca, a tužne vijesti stigle su nakon što je Franceković proteklog vikenda bio u subotnjoj šetnji sa suprugom tijekom odmora.

Tragedija presjekla klub

“Neopisiva tuga nadvila se nad svima nama u Strmcu”, objavio je klub iz Strmca na svojoj stranici na Facebooku nakon vijesti koja je stigla tijekom vikenda.

Kako je Sava približila, Francekovića je tijekom šetnje sa suprugom udario automobil, a ozljede su bile preteške. Preminuo je prilikom pružanja liječničke pomoći.

“Naš dragi Darijo bi ove godine napunio 53 godine života! Živio je život punim plućima i po tome ćemo ga sigurno pamtiti. Nerijetko smo baš njegovu obiteljsku priču i ljubav prema našem klubu rado isticali. Bio je dio našeg kluba od rođenja pa do posljednjeg trenutka na ovozemaljskom svijetu”, objavio je klub iz Strmca.

Sava je podsjetila na Francekovićev put u klubu, od mlađih dobnih kategorija, do veteranskih nastupa, a bio je i navijač, član i sponzor, veliki prijatelj kluba koji mu je bio u srcu.

“Ljubav prema klubu naslijeđenu od svog oca i više nego kvalitetno je prenio na svoju djecu. Gotovo svaku nedjelju oni su svi zajedno bodrili našu momčad. To je bila istinski predivna obiteljska slika koju ćemo zauvijek pamtiti”, istaknuo je klub u tužnom oproštaju.

Darijo Franceković živio je u Zagrebu, na Jarunu, no uz Strmec i uz klub je bio vezan do kraja, prateći kako Sava živi.

“Darijo je bio uspješan poslovan čovjek, velikodušan prijatelj, a prije svega i uzoran sin, suprug, roditelj i djed. Darijo je sa svojom suprugom Tajanom odgojio troje predivne djece, uživao je u svakom trenutku provedenom s njima, bio je i više nego ponosan djed malene Kaje”, dodao je klub opraštajući se od svoje legende.

“Sigurni smo kako ćemo se svi s ponosom sjećati na našeg prijatelja Darija koji nije nikako smio ovako rano otići”, objavila je Sava, uz izraze sućuti najbližima, roditeljima, supruzi, kćeri, sinovima, unučici, snahi, zetu i svima koji su poznavali preminulog Francekovića.

Izraze sućuti je u tužnom oproštaju objavio i Radio Samobor, prenoseći tužnu vijest.

Leave a Reply