BALKAN BRUJI O NAJNOVIJOJ IZJAVI ĐOKOVIĆA! “Moramo da shvatimo da mi jesmo nebeski narod…”

Novak Đoković je u 37. godini trijumfom u Roland Garrosu osvojio rekordni 23. Grand Slam i vratio prvo mjesto ATP liste. U trenucima slavlja povijesnog uspjeha je za RTS komentirao tragedije koje su početkom svibnja potresle Srbiju – masovna ubojstva u osnovnoj školi u Beogradu te dan kasnije u selima Dubona i Malo Orašje.

“Puno roditelja i porodica pita se šta je iduće, što je pametno uraditi, kako se postaviti u svemu ovome. Ja sam jedan od tih roditelja iako se bavim poslom koji traži da sam stalno na putu. Ja sam u Srbiji već nekoliko godina sa svojom obitelji i suosjećam sa svim roditeljima i svim ljudima koji analiziraju što je dobro, a što nije u društvu i kako napredovati.

Tako da ne mogu reći kako sam ja jedina inspiracija iako mi godi i laska kada ljudi, pogotovo mladi, mene gledaju kao nekoga na koga se mogu ugledati, koji mi šalju pozitivne poruke. Govore mi da im imponiraju moje vrijednosti, životna načela i filozofija. Trudim se, nisam ja savršen i puno griješim, ali se trudim biti iskren, otvoren, autentičan i slati pozitivnu poruku kroz sport i roditeljstvo, kroz našu zakladu ili kako god. Bilo to na javnoj sceni, javnoj platformi ili privatno.”

“Ne kažemo bezveze da smo nebeski narod”
Đoković je istaknuo da Srbija osim njega ima puno svijetlih primjera te poručio da joj je potrebno zajedništvo: “Ljudi moraju shvatiti da smo mi stvarno bogomdan narod. Ne kažemo bezveze da smo nebeski narod, stvarno jesmo. Imamo genijalne ljude, pogotovo mlade ljude. I moramo se svi usredotočiti na mir, zajedništvo, podršku.

Puno je razdora, razdvajanja zbog politike, čak i u sportu. Ja se nekako nadam da sport može ohrabriti ljude da se ujedine. Da više ne gledamo koje smo boje, koje smo stranke, koji smo klubovi, navijači… Nego, da smo dio iste nacije, istog naroda i da zajedničkim snagama uradimo nešto za te mlade ljude, za našu djecu. Možda sam otišao daleko s ovom analizom, ali to sam osjetio, pa želim podijeliti i šaljem podršku svim roditeljima i svim ljudima u Srbiji.”

Leave a Reply