3. JUNA, U SUBOTU STIŽE MJESEC JAGODE – EVO KO JE NA UDARU: Spremite se, stižu promjene

Pun Mjesec u junu se prema nekim starim tradicijama naziva još i “Mesec od jagode”. Saznajte šta ovaj aspekt znači za vaš znak.

“Mesec od jagode” je ime koje potiče od naroda Lakota, Ojibva i Algonkuin. Jun je mjesec kada sazreva bobičasto voće, pa otuda i naziv. To je takođe mjesec koji sadrži ljetnji solsticij (21. jun) i prelazak u novo godišnje doba. Evropske kulture su ovaj mesec nazvale Medeni mjesec – Mead Moon i ovo je možda u vezi sa rimskom boginjom braka i porođaja Junonom po kojoj ovaj mjesec i nosi ime.

Svi ovi nazivi odnose se na veliku plodnost ovog dijela godine. To je proslava rasta i povezanosti sa tijelom, hranom i zadovoljstvima na zemlji.

Kada se sve ove planete povežu, možemo se osjećati kao da su naši napori da krenemo napred ograničeni. Lekcija koju ovde treba da naučimo je da moramo da jednostavno uradimo šta treba da se uradi i da preduzmemo neophodne korake kako bi nas univerzum nagradio za naše napore. U životu ne postoje prečice.

Pun Mjesec u Strijelcu može nam doneti sreću – ali samo ako živimo svoje najautentičnije živote. Ako ste uložili vrijeme i energiju u projekte i odnose, ovo je trenutak za slavlje.

Ovan
Savjet za vas je – radite šta želite. Iznenadićete se koliko je oslobađajuće i osvježavajuće kada radite ono što želite bez potrebe da bilo kome odgovarate. Istini za volju, ovako treba da živite svoj život i dalje.

Bik
Vaša anksioznost je dostigla vrhunac u danima koji prethode punom mjesecu, zbog čega je od suštinskog značaja da se odmaknete od posla i obaveza i da uvedete brigu o sebi u svoju svakodnevnu rutinu. Odvojite vrijeme za sebe i povežite se sa svojim unutrašnjim glasom i potrebama.

Blizanci
Zabrinuti ste za ono što drugi rade – posebno oni sa kojima se ne slažete. Pokušajte da ostanete u svojoj traci i ne ulazite previše u njihove živote. Dođite do mesta gde možete da živite u miru umjesto da se stalno takmičite sa konkurencijom.

Rak
Organizacija je ključna u ovom trenutku kako bi se izbjeglo osjećanje preopterećenosti. Iskoristite odgovarajuće resurse da biste pronašli bolji put za organizaciju obaveza i posla. Obavezno postavite granice i sebi kako biste bili sigurni da ne radite do duboko u noć kada svi drugi čvrsto spavaju.

Lav
Vaše vještine umrežavanja su u visokoj brzini, ali ne idete tamo gde se nadate. Probajte nove taktike jer stare ne rade. Izađite u svijet i uspostavite nove veze.

Djevica
Porodične stvari dolaze do izražaja, čineći da osjećate stres i vjerovatno ste zahtjevniji u vašim intimnim odnosima. U redu je osloniti se na druge kada su vam potrebni. Ne morate da se borite sami. Znajte da uvijek postoji rame za plakanje.

Vaga
Mnogo informacija ide ka vama – ali polovina nije istinita, a dobar deo je preuveličan. Na vama je da tražite istinu i saznate u šta treba da vjerujete. Istina će biti čudnija nego što ste mislili — zato se pripremite!

Škorpija
Finansije izlaze na vidjelo, pozivajući vas da počnete da štedite. Vaša finansijska situacija je možda dobra sada, ali želite da se obezbijedite kako biste mogli da pobjegnete na neku daleku destinaciju i sklonite se od svega.

Strijelac

Po prvi put poslije nekog vremena postajete nežni i otvoreni za upoznavanje na dubljem nivou. Konačno ćete moći da razumijete svoje emocije tokom ovog punog Mjeseca, što vam omogućava da govorite iz srca i da idete za onim šta želite bez oklevanja.

Jarac
Napravite korak unazad i sagledajte stvari iz druge perspektive. Prostor za razumijevanje situacija i odnosa pomoći će vam da vidite stvari kristalno jasno. Ponekad vam je potreban trenutak da se ohladite i razmislite prije nego što preduzmete odlučnu akciju. Dajte sebi vremena prije nego što donesete bilo kakve konkretne odluke.

Vodolija
Mjesečeva svjetlost vas tera da se sjetite ko ste (i ko želite da budete). U protekloj godini vaši ciljevi i nade su evoluirali. Univerzum sada provjerava da vidi koliko ste odrasli. Uvjerite se i sami da vam se sviđa kuda ste krenuli. Ako to uradite, nastavite!

Ribe
Do velikih promjena na poslu može doći tokom punog Mjeseca, što otežava vaš posao. Pazite da ne preuzmete sve na sebe. Ako ne možete da idete u korak sa zadacima koji se stalno gomilaju, zatražite pomoć.

Izvor: Sensa

Leave a Reply