SVEKRVA ZAHTJEVALA DNK ZA UNUKU PA SE ŽESTOKO ZEZNULA: Kad su stigli rezultati svi su zanijemeli od ŠOKA

Odnosi svekrve i snaje često su zategnuti i nezgodni, a do koje mjere njihova nesloga i netrepeljivost mogu da igu, pokazuje primjer jedne porodice čija se ispovijest našla na Reditu.

Naime, svekrva je slučajno otkrila svoju prljavu malu tajnu nakon razgovora o “neobičnom” izgledu svoje nove unuke. Žena je počela da sumnja da njena snaha vara njenog sina kada se njihovo dijete rodilo zelenih očiju, što je karakteristika koju niko drugi u njihovoj ili njenoj porodici nema.

Iznela je toliko komentara o tome da je nova mama na kraju podvrgla svog muža i novorođenče DNK testiranju samo da bi istina izašla na vidjelo. Ali pritom je slučajno otkrila 29-godišnju tajnu svoje svekrve, piše Mirror.

Novopečena mama je na Redditu napisala: “Rodila sam kćerku prije dva mjeseca i uprkos tome što mi je muž rekao da zna da ga nikada neću prevariti, željela sam da našoj kćerki dam test očinstva. Razlog – ima zelene oči. Moj muž i ja nemamo zelene oči, ni moji roditelji, ni njegovi, niko u mojoj porodici ih nema. Muž je rekao da je to vjerovatno neka čudna genetska stvar, ali ja sam htjela test za njegov mir. Stalno je odbijao jer mi vjeruje, ali njegova majka stalno komentariše njene oči, kao i ostatak njegove porodice koji stalno komentarišu da sam ga valjda varala.Čak i mojoj porodici je čudno što kćerka ima zelene oči.”

Na njeno veliko zadovoljstvo, njen muž je na kraju pristao da uradi test očinstva i kako se očekivalo, rezultati su potvrdili da je on otac njihove ćerke. Ali nakon što je detaljnije pročitala rezultate, shvatila je da nešto nije u redu. “Naša kćerka je njegova, ali moj svekar nije otac mog muža. U braku su decenijama, pa mi pomisao da tašta vara mog svekra nije pala na pamet. Moj muž želi da se suoči sa majkom, ali ja mu kažem da sačeka. Da, ona je lažljiva i licemjerna, ali moramo razmisliti o tome. Slažem se da bi moj svekar trebalo da zna, ali oboje smo umorni od brige o novorođenčetu, saznali smo nešto šokantno i nismo razmišljali racionalno”, nastavila je ona.

Tvrdi da njen suprug sve ovo želi da kaže ocu, a iako to želi i ona, ne želi sada da trpi svađu. Sada se oseća krivom što je uopšte pristala na DNK test, koji je zapravo bio samo da bi ga umirio, i umesto toga započela kraj braka njegovih roditelja.

Leave a Reply