EMA ZA NACIONALNU HEROINU: Građani predložili kako da hrabra djevojčica zauvijek ostane u sjećanju cijele Srbije!

Jedan od posebno izdvojenih momenata tragedije koja je zavila Srbiju u crno kada je u masovnoj pucnjavi učenik 7. razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro, a ranio sedmoro učenika i osoblja škole, bio je herojski čin učenice Eme Kobiljski, koja je žrtvovala svoj život kako bi spasila odjeljenje.

E.K. učenica sedmog razreda hrabro je stala ispred obrača i ubice i rekla “Zašto to radiš, prestani”, a time je kupila vrijeme da se druga djeca spase, a nije se nalazila na spisku Koste Kecmanovića, koji je ubio sedam njenih školskih drugara.

Po društvenim mrežama širi se apel u kojem ljudi traže da se E.K. proglasi nacionalnom heroinom. Na Fejsbuk stranici “Moj Grad Sremska Mitrovica” osvanula je poruka upućena ovoj mladoj junakinji.

– Ema Kobiljski da se proglasi za nacionalnu heroinu. Možda i neku školu nazvati po njenom imenu. Minimum neki sportski memorijalni turnir na primer… Kad su se svi zaledili od straha ili panično bežali glavom bez obzira u maloj Emi je proradio spartanski gen njenih roditelja i hrabro je stala pred Kostu i rekla “Zašto to radiš, prestani” i dala vremena da bi se neka druga deca spasila – navodi se na ovoj stranici i dodaje:

– Zahvaljujući njoj 7 dečaka sa spiska je pobeglo i spasilo se sigurne smrti. Ema nije bila na spisku. Mala Ema koja više nije sa nama nas je podsetila šta su to čojstvo i junaštvo kao i zauzimanje za druge, koji su u datom trenutku u poziciji nemoći. Takav nesebični čin je izraz ultimativne ljudske vrline i vrednosti.

Leave a Reply