O OVOM SE PRIČA: Musa je prije 48 sati trpio najgnusnije uvrede, sada je očitao lekciju svakom navijaču Partizana

Uprvom meču serije play-offa za plasman na Final Four Eurolige igranom u Beogradu Džanan Musa je trpio najgnusnije uvrede od navijača Partizana, piše sportsport.ba.

Pristalice Parnog valjka su bh. reprezentativca vrijeđali na razne načine, a prilikom izvođenja slobodnih bacanja praktično cijela dvorana mu je skandirala: “Musa, Turčine, napuši se ku*čine…”

Ipak, 48 sati sati kasnije Musa je pokazao ljudsku veličinu i na neki način održao lekciju svim onim koji su ga vrijeđali i zviždali.

Nakon momenta šutnje u spomen na ubijene žrtve masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, Musa je uputio aplauz zajedno sa ostalim igračima Reala.

Poslije toga su navijači Partizana ubacili cvijeće na parketu, a Musa je uzeo jednu ružu i dodao je redaru bez bacanja.

Inače, neposredno pred utakmicu bilo je jako emotivno, čuli su se aplauzi, dok je bilo i onih koji su pustili suzu.

Među onim koji se nisu uspjeli suzdržati bio je i čuveni menadžer Miško Ražnatović koji je između ostalog zadužen i za karijeru bh. reprezentativca.

“Udaljavanje od tradicije, vjere i porodice uvijek ostavlja tragične posljedice. Pokoj dušama svih nastradalih u OŠ Vladislav Ribnikar”, pisalo je na paroli koju su izvisili navijači Partizana.

Uoči utakmice nije bilo ni tradicionalne himne beogradskog kluba, a prije podbacivanja lopte mogao se čuti i kratki govor kapitena dvije ekipe.

(Sportsport.ba)

Leave a Reply