MAJKA TVRDI DA JU JE SRAM VLASTITE KĆERI: ‘Završila je fakultet, živi s nama i ne radi ništa!’

Prijašnja istraživanja otkrila su da je Hrvatska među ‘najgorim’ zemljama što se osamostaljivanja mladih tiče. Osim što mladi u Hrvatskoj gotovo do sredine tridesetih i dalje stanuju s roditeljima, mnogima je problem naći posao nakon diplome. Ako ne otiđu van granica tražiti posao u struci, ostaju ovdje čekati bolja vremena, prekvalificirati se ili probati pronaći posao u srodnom zanimanju. I dok većina roditelja ne prigovara na ovakve promjene jer su svjesni da je teško pronaći bolje rješenje, ima i onih koji samo žele da im djeca odu u samostalni život.

Tako je jedna majka iz Hrvatske na popularnoj stranici Ispovesti podijelila svoju priču o kćerki koja već godinama ne može pronaći posao u struci te ne zna što napraviti s njom.

“Ne znam šta da radim sa svojom kćerkom. Ima 30 godina, završila je fakultet, a ne radi nigdje, jedva da izađe iz kuće”, napisala je u objavi pa objasnila kako ju često promatra, djeluje joj kao da je stalno nervozna, zamišljena, izbjegava goste…Pritišćemo ju svaki dan i suprug i ja da nađe bilo koji posao, ona kaže da je anksiozna i da se loše osjeća psihički te da je ostavimo na miru”, dodala je.

No, unatoč njenim opravdanjima, ova majka nije uvjerena da su istinita, toliko čak da ih širi dalje na cijelu generaciju mladih.

“Nemojte mi, djeco, te vaše nebuloze i izgovore, lijeni ste, bijesni i kraj priče, navikli na roditeljsku guzicu. Još malo vremena joj dajemo inače leti iz kuće pa neka se snalazi kako umije. Tko god nas pita što nam radi kćer, u zemlju propadam od sramote. Em 30 godina, em nema posla, nema ni djece, ma ništa. Bruka šta sam rodila!”, piše bijesno u svojoj ispovijesti.

Međutim, korisnici društvenih mreža nisu se složili s njezinim mišljenjem te tvrdili da je njenoj kćeri potrebna stručna pomoć, a ne ovakav tretman od strane vlastitih roditelja.

“Jedina bruka u svemu tome ste vi gospođo, ne daj bože nikome takvog roditelja”, komentirao je jedan korisnik, dok je jedna korisnica dodala: “Tužno je ovo što ste napisali. Anksioznost nije ni malo naivno stanje. Pružite joj što više ljubavi, podrške i razumijevanja.”

Među više od 350 komentara, nije se pronašao nijedan koji podržava ovakvo ponašanje roditelja prema svojoj djeci izuzev jednog komentatora koji smatra da je ovo rezultat prevelike brige roditelja prema djeci, piše vecernji.hr.

Leave a Reply