Kako da orhideja cvjeta cijele godine: Smjesa od 3 SASTOJKA oporavlja ovu biljku

Većina ljubitelja ove biljke zna osnovne stvari oko njenog održavanja. Svima je poznato da orhideju treba staviti na svijetlo mjesto gdje nema direktnog sunca i propuha, na temperaturu oko 20 stepeni Celzijusa. 

Orhideja se zalijeva se odstajalom vodom, i to tek kada se supstrat dobro osuši. Kod svakog drugog ili trećeg zalijevanja dobro je dodati sredstvo za prihranjivanje.

Listove prilikom svakog zalijevanja treba skvasiti s obje strane vodom, što će pomoći da se s njih skine prašina. Ako ste odlučili biljku odrezati nakon cvjetanja, treba je skratiti do trećeg izboja, jer tu će potjerati nova grančica i valja se nadati da će biti puna pupoljaka.

I upravo je to svima najveća želja, da nam orhideja cvjeta, ako je moguće cijele godine,ali rijetkima to i uspjeva.

Jedan YouTube korisnik je sa svojih 1,4 miliona pretplatnika podijelio praktičan trik za koji tvrdi da djeluje.

Uz zdravu orhideju, sve što vam treba je:

Bijeli luk narežite i stavite u teglu, a potom u nju ulijte i vodu, dobro zatvorite i ostavite da odstoji 24 sata na tamnom mjestu, piše Gloria.hr.

Sutradan procijedite i zalijevajte orhideju dobivenom tekućinom kao i inače.

On je također, otkrio trik kojim se bori protiv štetočina, ali i koliko često orhidejama treba mijenjati podlogu – pročitajte.

U prirodi orhideje rastu na stablima ili uz korijenje drveća pa njihovo korijenje uglavnom ne dolazi u dodir sa zemljom. U prirodi se brzo isušuje, posebno ako ga obasjava sunce, što je važno znati radi uspješnog uzgoja.

Bijela orhideja je cvijet za elegantnu damu! Ako bijelu orhideju poklanjate dami koja je starija od vas, to znači da se divite njenom šarmu i gracioznosti.Ako želite imati dobar odnos sa svekrvom, svakako joj poklonite bijelu orhideju.

Orhideja je znak prijateljstva, ljubavi i strasti. Izvor je harmonije, upija negativnu energiju i odlično djeluje na raspoloženje.

Ako ste depresivni ili nezadovoljni, vaša orhideja koju ćete svakodnevno njegovati zasigurno će vam pomoći da poboljšate svoje raspoloženje.

Orhideja u cvjetnom aranžmanu simbolizira svjetlo i plemenitost. Ona je amajlija ljubavi i čuvar porodične sreće. U vjenčanom buketu trebala bi jamčiti uspješan i sretan brak.

Simbolika i značenje cvijeta orhideje: šarm, elegancija i sofisticiranost. Posebnost orhideje su njezini cvjetovi koji mogu biti različitih oblika i boja.

Leave a Reply