BILA JE MISS JUGOSLAVIJE – A ONDA SE POVUKLA S JAVNE SCENE: Evo šta se desilo s njom

Daliborka Stojšić povukla se sa javne scene i posvetila mirnom načinu života uprkos činjenici da je bila jedna od najslavnijih diva.

Daliborka Stojšić je jedna od rijetkih koja je uspješna na mnogim poljima umetnosti. Bavila se pjevanjem, glumom, voditeljstvom, a takođe je bila Mis Jugoslavije. Veliku popularnost stekla je krajem 60 – ih godina, a zapažena je i kao jedna od članica grupe “One i oni”.

Rođena je 1944. godine, a još tokom studentskih dana postala popularna. Studirala je Filozofski fakultet u Beogradu, dok je 1968. izabrana za Mis Jugoslavije što joj je donijelo angažmane na filmskoj i muzičkoj sceni.

Ostvarila je zapažene uloge u filmovima i serijama kao što su: “Presađivanje osjećanja”, “Obraz uz obraz”, “Pravdo budi lijepa”, “Sviju srca miljenici”, “U vaše zdravlje” i mnogim drugim.

Pored glumačke karijere, imala je veoma zapažen muzički talenat, a pvu singl ploču pod nazivom “Luda sam zbog vas” objavila je 1968. godine. Nakon par singlova, solo karijeru zamijenila je članstvom u grupi “One i oni”.

Poslije raspada grupe, Daliborka je nastavila solo karijeru, a nakon što je objavila nekoliko albuma i singl ploča, povukla se iz javnog života i posvetila književnosti. Pokazala je još jedan talenat i objavila dve zbirke pesama pod nazivom “Lutka koja govori” i “Vuk samotnjak”.

Pjevajući u kvartetu “One i oni” započela je ljubavni odnos sa kolegom Žarkom Dančuom, a ubrzo su se i vjenčali. Pošto se grupa 1975. godine raspala, njih dvoje su nastavili da zajedno nastupaju i snimaju nove ploče.

Njihov brak krunisan je sinom Bojanom, dok su se razišli krajem sedamdesetih godina. Zanimljio je i da njihov razvod nije bio pod lupom javnosti, te je sve prošlo bez skandala i medijskog praćenja.

Već početkom osamdesetih upoznala je harmonikaša Branimira Đokića, sa kojim se nakon par godina vjenčala. Njihov brak traje skoro četiri decenije, a svoju privatnost su strogo čuvali.

Dobila titulu najljepše žene i povukla se iz javnosti

Daliborka je važila za jednu od najpoželjnijih žena domaće javne scene, a titulu najlepše žene u Jugoslaviji dobila je 1968. Ipak, polovinom devedesetih godina 20. vijeka se skoro potpuno povukla sa estrade, smatrajući da je sve što dolazi sa estrade postalo skandalozno i vulgarno.

Nakon povlačenja sa estrade, posvetila se književnosti, dok je inspiraciju za svoje zbirke pjesama pronalazila u djelima Desanke Maksimović, Danila Kiša i drugih velikih srpskih i jugoslovenskih pisaca, piše Biografija.org.

Leave a Reply