SIPAJTE 3 KAŠIKE OVE NAMIRNICE UMJESTO OMEKŠIVAČA: Biće vam krivo što niste ranije probali

Verovatno vam se dešava da nekad ostanete bez omekšivača, a znamo da bez njega ne može da se pere veš, jer on mu daje poseban miris i svežinu.

Ipak jedan sastojak može da ga zamijeni.

1. Sirće

Osim za pripremu hrane, sirće je i jedna od idealnih prirodnih namirnica za čišćenje kuće. Posebno se pojačavaju njegova svojstva kao sredstva za čišćenje kada se kombinuje sa sodom bikarbonom. Njim možete ukloniti fleke sa pegle, očistiti kupatilo, mikrotalasnu, frižider, ali koristiti i kao prirodni omekšivač.  U tom slučaju se preporučuje da koristite jabukovo i destilovano bijelo sirće.

Sipajte u pregradu za omekčivač maksimalno 3 kašike sirćeta. Sa tom količinom, neće se osjećati miris ove namirnice, a veš će biti mekan.

2. Eterična ulja

Eterična ulja su drugo rješenje, naime, ako želite da vam veš duže i ljepše miriše, eterična ulja su odlična zamjena. Koriste se u  kozmetici, relaksaciji, osvežavanju prostora, a mogu se koristiti i kao sredstvo za omekšavanje veša.

Potrebno je da pomiješate 2 do 3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro promiješajte ova dva sastojka. Možete ga koristiti i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu, prenosi Magazin novosti.

Leave a Reply