NASULA JE KAŠIKU SODE U KANTU ZA SMEĆE: Već nakon 10 minuta desilo se čudo, sad to radi svaki put

Soda bikarbona ima ogromnu upotrebu u domaćinstvu koju vjerojatno niste ni zamislili, a može vam olakšati svakodnevne obaveze i kućne poslove.

Pripremite se da otkrijete neke zaista impresivne primjere kako koristiti ovu hranu u svom domu koji će vas oduševiti.

1.Čistač frižidera

Baš kao i vaša mikrotalasna pećnica, vaš frižider ima tendenciju da dobije neprijatne mirise od hrane koja ulazi i izlazi iz uređaja. Bakterije napreduju na hrani. Stavite malo sode bikarbone u malu posudu u frižideru, povremeno miješajući ponovite efekat. Ovu otopinu treba mijenjati svakih nekoliko sedmica. Takođe bi bilo preporučljivo da svoj frižider operete sodom bikarbonom i vodom.

2.Čistač cipela

Smrdljive cipele će sada biti stvar prošlosti. Zaista, pitate se, tjelesni i loši mirisi cipela, a sve to riješavate sodom bikarbonom? Pa, odgovor je odlučno da! Uzmite 2 komada krpe, stavite kašiku sode bikarbone i stavite u cipele na nekoliko dana i vaš neprijatan problem će biti riješen.

3.Čišćenje kante za smeće

Isperite posudu za odlaganje toplom vodom, a zatim dodajte pola kašičice sode bikarbone. Ostavite 10 minuta, zatim sipajte sirće i gledajte kako se odvija hemijska reakcija, a zatim isperite čistom vodom nakon nekoliko minuta.

4. Izbjeljivanje zuba

Topla pića, određena hrana, pa čak i pušenje boje vaše prekrasne biserne bijele boje, a ne možete si priuštiti kozmetički tretman zuba? Nema problema. Pomiješajte pastu od pola kašičice sode bikarbone i malo vode, operite zube kao i obično. Mrlje će početi da se skidaju. Ako ovo ne uspije odmah, pokušajte nekoliko dana zaredom, trebali biste početi vidjeti rezultate.

2

5.Insekti

Pospite sodu bikarbonu preko zahvaćenih područja i ponovite po potrebi. Vidjet ćete kako će ih biti sve manje dok se potpuno ne iskorijene.

6.Čistač za mikrotalasnu pećnicu

Očistite mikrotalasnu sa pastom od sode bikarbone i kuhinjskim sunđerom, a zatim dobro isperite toplom vodom. Kada se to uradi, neće biti posljedica i mirisa neželjenih hemikalija.

7.Lako očistite svoj roštilj

Natrljajte roštilj pastom od sode bikarbone i isperite, oduševit ćete se koliko će se lako ponovo očistiti.

3

8.Čistač i osvježivač ormara

Prelazeći iz kuhinje u spavaću sobu, imamo još jedan dio koji se vremenom pomalo zamagljuje, a to je ormar. Naravno, svoju odjeću perete kao i svi drugi, ali svaki dio vaše kuće uvijek može dobro očistiti s vremena na vrijeme. Kao i kod mirisa u vašem frižideru, stavite malo sode bikarbone u malu posudu, stavite je u svoj ormar. Ovo će osigurati da kada izvučete jedan od svojih starih vjernih kaputa ili jakni, oni nemaju taj čudan miris. Zgrabi i idi!

9.Nakit

Vaši dijamantski prstenovi će biti među najskupljim i najdražim ličnim stvarima. Nažalost, iako su dijamanti vječni, mogu brzo izgubiti sjaj ako se povremeno ne peru. Dakle, trebali bismo ih održavati čistima i sjajnim, zar ne? Je li tako. Evo kako: Napravite sami domaći čistač za nakit sa toplom vodom i 2 kašičice sode bikarbone. Natopite svoj nakit u ovu smjesu. Vaš nakit će zablistati kao onog dana kada ste ga ponovo kupili.

10.Neka vaša zavjesa za tuš bude čista

Malo ljudi to zna, ali zamjena zavjese za tuš svaki put kada se zaprlja može biti opasna po vaše zdravlje! Većina je napravljena od PVC-a, koji oslobađa toksična isparavanja i može biti štetna po vaše zdravlje. Dakle, prije nego što požurite da kupite novu, bacite je u mašinu za veš, najbolje sa peškirom ili dva.

Izvor:Stil

Leave a Reply