GARDEROBA U OVOJ BOJI “DODAJE” GODINE: Stilistkinja savjetuje – Ako imate preko 50 izbjegavajte da je nosite

Stručnjaci savjetuju da odijevne komade ove boje ne nosite ako ste zašli u šestu deceniju.

Neodogovarajući odijevni komadi nisu preporučljivi ni u dvedesetim, ni u šezdesetim, zato nas stručnjaci upozoravaju na male “zamke” u koje možemo da upadnemo.

Dame koje su prešle pedesetu posljednje što žele je da garderobom “dodaju” godine, a određeni modeli, ali i boje čine da izgledamo starije nego što jesmo.

Svi znaju svoju omiljenu boju: može biti ljubičasta, žuta, crvena, plava. Crnu nekako svi nosimo, a posebno u elegantnim prilikama i onda kada želimo da prikrijemo nedostatke. Ipak, stilistkinja iz Velike Britanije Melisa Lund savjetuje žene preko 50 godina da izbjegavaju garderobu u crnoj boji jer nas čini starijama. Pored nijansi senfa i masline, crna se pridružila bojama koje ne idu na ruku ženama koje su u određenom životnom dobu.

“Crna boja stvara sjenke na licu koje znakove starenja, bore i podočnjake, čine vidljivijim. Izgledaćete umorno i starije nego što jeste”, tvrdi Melisa i ističe da sa godinama, boja kože, kose i očiju postaje svjetlija, što uz crnu odeću samo naglašava sve nepravilnosti na licu.  Ona savjetuje da crnu nosimo samo uz neku drugu boju, ali da izbjegavamo “all black outfite”.

monika-beluci-0494022877

foto: Profimedia

“Žene preko 50 godina će izgledati mnogo bolje u smeđim bojama – od toplih i svjetlih nijansi do hladnijih i dubljih. Takđe nisu povoljni”, tvrdi Melisa i savjetuje da se  visoke potpetice zamjene udobnim mokasinama.

Ipak, Monika Beluči obožava da nosi crno iako ima punih 57 godina. Umjesto sati koje bi provela u teratani, ona bira da nosi crnu odjeću i od tog svog pravila rijetko odstupa.

“Ja sam kao zrela kruška, divno zrela i puna slasti. Odlazak u teretanu za mene je neizvodljiv.Trebalo bi da ustanem u pet ujutro da bih počela da vježbam u šest u teretani! Nije vrijedno toga. Umjesto toga, nosim crnu odjeću. Mnogo je lakše, a i zabavnije”, rekla je svojevremeno lijepa glumica kojoj je plivanje omiljena aktivnost.

Tekst: Lepa&Srećna

Leave a Reply