AKO IMATE KOMAD ZEMLJE NA SELU, NAPRAVITE OVAKVU VIKENDICU: Lako se gradi, još lakše održava, a troškovi su minimalni

Mala kuća na selu za bijeg od stresa i užurbanog načina života možda je idealno rješenje za većinu nas

Srbi su oduvijek voljeli velike kuće, trospratnice, u koje staje nekoliko generacija. Međutim, vremena su se promenila, pa su danas roditelji mahom ostali sami u tim velikim kućama. Problem velikih kuća je pre svega zahtevnost u smislu novca. Mnogi će reći: “Kuća je rupa bez dna” Onaj momenat kada ti se učini da si je sredio i završio, “otvore” se novi poslovi i zahtjevi za renoviranjem.

Zbog tih ogromnih kuća u gradovima, svi smo zanemarili našu dedovino na selu. Često su tamo kuće koje nisu useljive ili posjedujemo prazne njive na koje odlazimo jednom godišnje.

Kako biste maksimalno uživali u parčetu zemlje na selu, predlažemo da primenite jedan američki sistem – život u malim kućama.

Oni ove kućice prave od transportnih kontejnera, ali realno je da mogu da se naprave i od cigle. Kad iskopate taj temelj i počnete gradnju bitno je na umu imati jednu stvar: za sreću je potrebno malo.

Nemojte da se zaboravite pa se opet upustite u veliki projekat kuće sa nekoliko soba. Dovoljno je da na selu imate vikendicu sa jednom spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom.

Sve ostalo je suvišno.

Kao primjer vam predstavljamo kuću jednog američkog para koji je svoje parče raja napravio od kontejnera, a sve u želji da žive bez hipoteke, kredita i velikih izdataka.

Pogledajte kako izgleda njihov dom:

298443-vikendica6-ff

298447-vikendica1-ff

A priču o njihovom životu i šta ih je nateralo da naprave ovaj svoj mali dom, pogledajte u videu ispod teksta:

 

Leave a Reply