PJEVAČICA NAPOKON OTKRILA ZNAČENJE SVOG UMJETNIČKOG IMENA: Spoj dvije riječi u jednoj, evo kako je nastalo Konstrakta od Ana

Nakon što se uspiješno plasirala u finale Evrovizije, mnogi se pitaju koje je značenje umjetničkog imena Konstrakta.

Proglašenje finalista nakon druge polufinalne večeri prošlo je nikad napetiije. Naša Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta uspijela je da se plasira, očekivano, iako su je voditelji namjerno ostavili posljednju.

Zato i ne čudi što su mnogi komentarisali da su “umalo srčku dobili” jer je napetost u vazduhu bila gotovo opipljiva. Ana je od samog početka jedna od favorita, a njeno izvođenje ubjedljivo ima najviše pregleda, čak 926 hiljada, za razliku od drugih finalista koji mogu da sanjaju da joj “dobace”.

Da je tek sad nastupila prava histerija na mrežama, ali i uživo, svjedoči i to što se na svakom koraku može čuti “bit, bit, bit, biti zdrava…”, a čak su i novinari na konferenciji za štampu pjevali u glas, što se nikada, u istoriji Evrovizije, nije dogodilo.

Ne zaboravite da je čak i voditeljka Laura Pausini još na bini ,prije proglašenja finalista “skinula” Konstraktine pokrete.

I na Jutjubu mnogi prave popularne reaction snimke, te kako su se dobrano namučili sa izgovaranjem njenog imena, ponovo se postavilo pitanje da li postoji iza svega neko skriveno značenje.

Ana Đurić je zapravo u više navrata odgonetnula kako je došla do pseudonima koji spaja racionalno i emotivno u jednom i pod kojim se predstavlja.

– Ah. Već sam i zaboravila. Sa jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove riječi, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim. A sa druge, u to vrijeme sam studirala arhitekturu i na predmetu historija umjetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, prije svega društvenim. Pa sam cijeli svijet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe, i pjesme. Eto, nema misterije – rekla je Ana.

Dakle, za sve one koji se pitaju kako Konstrakta od Ana, umjetnica je sama dala odgovor.

Leave a Reply