“Borio se da dopliva do obale, ali nije uspio…” Prijatelj Mateja Periša otkriva do sada nepoznate detalje iz k0bne noći

“Kobne noći Matej je u “Gotiku” nestajao na 15 minuta, pa se vraćao. Čuo sam da je on je te noći upoznao neku djevojku i drugovi koji su bili sa njim su sve vreme mislili da je sa njom. Tek kada su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje”.

Ovako za Blic započinje priču jedan od prijatelja tragično nastradalog Mateja Periša, čije je tijelo pronađeno u Dunavu na Adi Huji. Pet mjeseci od nestanka Mateja, njegov prijatelj, koji je učestovao aktivno u potrazi za Matejem osvrnuo se u ispovijesti za Blic kobne noći u kojoj je nestao, pa podijelio saznanja do kojih su ljudi bliski Mateju došli tokom potrage.

– Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i ljeti – otkriva on. Ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

– Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao nar*otike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu – priča Matejev drug koji je želeo da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji “Blica”).

Prema njegovim riječima, porodica i prijatelji Mateja Periša tokom istrage gledali su snimak, čiji su dio objavljivali mediji, a koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra, i da vjeruju da se na njemu vidi kako se Periš u vodi bori da dopliva do obale, ali u tome ne uspijeva.

– Na snimcima se vidi kako se bori, kako pokušava da dopliva do obale. Međutim, nije uspeo… – kaže naš sagovornik i dodaje da ne veruje da bi neko “čiste glave išao da skoči u vodu”.

– Zato mislim da je možda upao, da je išao da se umije ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se desilo… – kaže on.

On se osvrnuo i na dešavanja u klubu “Gotik” te kobne noći.

– Nestajao je tu noć u “Gotiku” na 15 minuta, pa se vraćao, koliko sam čuo da je Matej tu noć upoznao neku djevojku i oni su mislili da je sa njom, tek kasnije kad su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje. Njegovi drugovi koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provjere bolnice, pa je to bili pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netačne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije tačno – kaže on.

“Svakome je htio da pomogne”

O svom prijatelju Mateju, kao i svi drugi, ima samo riječi hvale. Kaže, bio je veseo, pun života, uvijek nasmojan i sretan.

– Uvek je hteo pomoći svakome, pristupačan, radio je sa ljudima i stvarno su ga svi voleli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako – priča nam on i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, prije svega zbog njegovih roditelja.

– Lakše je samo da bi roditelji imali gdje da zapale svijeću i da Matej bude sahranjen u svom gradu – kaže on.

Izvor:Blic

Leave a Reply