TEŽAK UDARAC ZA MARIJU ŠERIFOVIĆ: Za oca Rajka nije bilo drugog izlaza

Poslije brojnih neslaganja i sukoba u porodici, Marija Šerifović i danas vodi računa o ocu i podmiruje njegove troškove. Ona plaća i Rajkov smeštaj u domu, težak ali jedini spas za roditelja koji je ostao sam…

“Roditelje ne mogu da biram, ne mogu da ih mijenjam, a svako nosi svoj krst pa i moj otac”, kaže Marija Šerifović koja – uprkos brojnim neslaganjima i sukobima u porodici – danas vodi računa o ocu i podmiruje njegove troškove.

Dok je njena majka Verica Šerifović i dalje poslovno veoma aktivna, otac Rajko je morao biti smešten u dom. To nije nimalo laka odluka ni za jednu porodicu, ali nije bilo drugog rješenja. Verica i on su već dugo razvedeni, Rajko je jedno vreme živeo kod brata a zatim sam. Na kraju je imao i ozbiljnih zdravstvenih tegoba, pa mu je zbog gangrene čak i amputiran prst na nozi.

Prema pisanju medija, najveći problem je imao s al*oholom. “Koliko ga ja poznajem, loš čovjek nije, ali voli da popije. Nešto je mlađi od mene, ja sam ga savjetovao kao pokojnog brata da prestane da pije, ali ne vrijedi, nije htio da posluša”, ispričao je za Stars gazda kod kojeg je Rajko stanovao prije odlaska u dom.

Marija nije krila da su joj djetinjstvo često zagorčavale roditeljske svađe. One su prerastale i u tuču, pa je tako njena majka često bila modra od očevih udaraca koje joj je nanosio u al*oholisanom stanju. Svađe su izbijale i zbog njegovih kockarskih dugova.

“Svako dijete u pubertetu teško doživljava svađe roditelja”, ispričala je Marija svojevremeno za Hit. “To je nešto sa čime se i roditelji teško nose, pa nastane haos. Normalno je da neko ko ima 7 ili 15 godina traumatično reaguje na svađu, dreku… ” Najteža je, svakako, ona priča kako je Rajko tu.kao Vericu čak i kad je bila u devetom mjesecu trudnoće. I poslije svega toga, Marija je pritekla ocu u pomoć, plaćala mu kiriju i podmirivala svakodnevne potrebe.

“Ne postoji porodica koja nema bar jednog problematičnog člana. Ali bezveze je suditi, bilo da je riječ o mom ocu ili nekom trećem”, rekla je Marija. Ona ne dozvoljava da joj tuga iz djetinjstva danas oblikuje život i kaže da je najvažnije da je sad živi zadovoljnim životom.

(Lepa i Srećna)

Leave a Reply