Klikom na sliku zatvorite prozor.

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP: Dešavanja koja će trasirati put u 2022. godini

Nova godina, kažu Kinezi, pod vladavinom je Tigra (vodenog Tigra ). 2022. godina je interesantna po svom broju, tačnije ona nosi tri ista broja u sebi. Šta to znači, sigurno da će nam objasniti numerolozi. Ali šta se dešava na nebu u astrološkom smislu tokom narednih godinu dana?

Po astrološkoj analizi ipak, interesanti događaji dešavaju se neposredno pred ulazak u ovu godinu, te ta dešavanja trasiraće put narednoj godini. O njima malo više kasnije.

Analiza koja slijedi je usmjerena na događaje na globalnom planu, pa opisuje generalnu atmosferu tokom narednih mjeseci, te može poslužiti kao podsjetnik za opšte informacije koje su svima bitne.

Pored pomračenja (pomračenje Sunca i Mjeseca u periodu od 30.4 do 16.5 i od 25.10 do 8.11. 2022) i retrogradnog Merkura (od 15. 1 do 4.2 od 11.5 do 3.6 i od 11.9 do 2.10), koji će ove godine takođe u tri navrata dvadesetak dana unositi nervozu i prepreke u naš život, kvarove, blokade, nemogućnosti ostvarenja puteva i razne druge izazove na objektivnom nivou, a u psihološkom smislu i osjećaj nemoći, odustajanja i sumnje, periodi koji mogu biti upisani u naš kalendar za ovu godinu kao interesantni su oni kada, vrlo rijetko, na nebu neće biti nijedne retrogradne planete (od 5.2 do 29.4). Period koji je svakako dobar da se iskoristi na ličnom planu za nove početke, potpisivanje novih ugovora, projekata, kupovinu nekretnine, vjenčanje.

Jupiter će u toku svog puta kroz vodeni svijet Riba, u koji definitivno kreće 29.12.2021, u kome se odlično snalazi, bolje reći pliva kao svoj na svome, skrenuti malo u znak Ovna, i to u periodu od 10. 5 do 28.7 te će i nas ogrejati vatreni zraci ovog znaka ali i pojačati želju i volju za akcijom, za koju ćemo svakako imati podršku i sretnu zvezdu koja u vidu Jupitera, bude nad nama i našim aktivnostima, početkom ljeta 2022. godine. Od velikih aspekata (mundanih, koji utiču na globalna dešavanja) Jupiter će napraviti tokom aprila, od 9.4 do 17.4 konjukciju sa Neptunom, pa ovaj aspekt u znaku Riba, će pojačati spirItualnost ali i potrebu da se više bavimo svojim psihičkim stanjem i unutrašnjim razvojem, ali na globalnom planu, psihologijom i psihičkim stanjem u kojem smo svi zajedno, pa kako su ove planete povezane sa medicinom, hemijom i laboratorijskim istraživanjima, novosti u ovim domenima ali fokus svjetske pažnje može biti usmjeren na ove aktivnosti. Ove dvije planete u spoju donose spoj mudrosti i intuitivnosti, naročito što su u Ribama, mogu intenzivirati tajne, špekulativne aktivnosti skrivene od javnosti, aktivirati tajna društva ili manipulacije koje, kad tad, izlaze u javnost. Neptun je planeta koja je povezana sa ideologijom, tajnim društvima ali i pojačavanju fundamentalnih vjerovanja i vjerskog fanatizma, pa u toku ovog perioda mogu biti pojačani vjerski sukobi (naročito u islamskom svijetu, koji je povezan sa Francuskom i njenim kolonijama) ali i na Balkanu (sve istočne zemlje Evrope, tačnije ). Od 2.5 do 5.5 ponovo će Jupiter praviti mundani aspekt sa Plutonom (mundani znači aspekt koji se pravi između dvije daleke planete, koje nisu vidljive golim okom ili sa hronokratorima, planetama koje vladaju vremenom i prostorom, što je Jupiter). Ovaj odnos je skladan, te period u sredine aprila do sredine maja možemo nazvati i sretnim, pa kupovine ili prodaje, ulaganja ličnog novca u neke poslove mogu da se obave u ovom periodu, a na globalnom planu aktivnosti i svjetske vijesti mogu biti usmjerene na finansijske oscilacije (inflacija, berza), naročito naftu, gas, prirodne resurse ili klimatska dešavanja (zemljine promjene). Kako godina bude odmicala ka jeseni, dešavanja će biti manje lijepa. Naročito od 2.10. kada se Saturn i Uran ponovo približe u ozbiljan i napet aspekt, koji se ponavlja od početka 2021. godine i ne obećava diplomatska i mirna rješenja na globalnom nivou. Od 31.10. do 12.1.2023 godine, će Mars krenuti u retrogradni hod, kroz znak Blizanaca, što znači da ćemo ispratiti ovu godinu sa retrogradnim Marsom, a to ne zvuči najbolje (osnovna simbolika retrogradnog Marsa je potisnuti bijes, zaustavljena akcija, nemogućnost kreativnog izražavanja, zakočenost). Od 20.12 Jupiter definitivno ulazi u znak Ovna, a na sam kraj godine (30.12) Merkur će krenuti retrogradno (do 18.1.2023) što govori o vraćanju na lekcije koje se prenose i nastavljaju u narednoj godini.

I još, prije neko krenem u detaljnije analize samog kraja ove 2021. godine i ono što nas čeka i što prenosimo u novu godinu kao nešto što moramo, to je sigurno, razriješiti i definisati, jer ako to ne uradimo sada, godine pred nama donose takve turbulencije i promjene, da nećemo imati vremena da se pripremimo na sve evolutivne skokove, koje sigurno, već od aprila 2023. godine do jula 2025. godine planete obećavaju. Posl.ednja velika promjena na nebu, jula 2025 godine, kada Uran na nebu ulazi u znak Blizanaca, a prije toga Pluton u Vodoliju, te Saturn i Neptun u Ovna, govore o novim tokovima, ogromnoj pokretačkoj snazi i mentalnim promjenama pojedinca i čovjeka u smislu ljudske civilizacije. Kojim ćemo pravcem krenuti, upravo zavisi od našeg stava i izbora koji biramo krajem ove godine. Ono što mora da se podvuče su upravo ti tranziti (prelasci iz jednog znaka u drugi na nebu) planeta koje su daleko (Pluton najdalji i vrlo rijetko prelazi iz znaka u znak, na svakih 15 godina) i koje u vrlo kratkom periodu koji je pred nama u isto vrijeme mijenjaju znake (Uran, neptun i Pluton od 2023. do 2025. i Saturn koji ulazi u Ovna, te se pridružuje muškim znacima u kojima će biti sve ove planete). Da dolazi vrijeme novog evolutivnog ciklusa – DA, ali je pitanje našeg izbora puta, koji može biti svjesno izabran ili nametunt od nesvjesnih ili karmičkih lekcija koje, kao civilizacija nismo naučili.

Decembar 2021. godine. U ovaj posljednji mjesec ulazimo nakon Mjesečevog pomračenja, koje se desilo krajem novembra i period koji traje do 4.12 se zove period između dvije eklipse (pomračenja). 4. decembra se dešava Pomračenje Sunca. Vrlo osjetljiv period, kada se intenziviraju i pojačavaju kosmičke energije planeta našeg sistema. Sunce, Mjesec i Zemlja su u istoj ravni, pa kao tunel koji trasira, kako za koga, brži put ka onome što je naumio ili što je njegova sudbina. Jak protok emotivnih ali i sudbinskih događaja je pred nama. Osjetljivost pojačana, a ljudi će reagovati iz nivoa u kojem se nalaze trenutno u podsvjesnom dijelu. Snaga, volja i vera u život sada se odmjerava. Period kada su uzburkani duhovi prošlosti ali i otvorena vrata drugih svjetova nas ispituju, dodiruju i opominju, kuda idemo i da li želimo da idemo putem koji smo izabrali. Venera je već krenula znakom Jarca, te od 19.12 kreće retrogradno i do 29.1. ide unazad. Iako je Venera arhetip ljubavi, ženskog principa, zadovoljstva i uživanja, u ekonomskom i globalnom smislu, ona je povezana sa ulaganjima i finansijama. Venera u Jarcu, ako govorimo o resursima i dobrima u materijalnom smislu, vlada rudom, kamenom i tvrdim materijalom, građevinama, a u finansijskom smislu, dok Venera ide kroz ovaj znak, fokus je na štednji, smanjenju troškova, pojednostavljenju poslovanja i perfekcionizmu. Kako ulazimo u Novu godinu sa retrogradnom Venerom, možemo očekivati reorganizaciju poslovanja, smanjenje budžeta, ponovnu štednju, restrikcije, manjak hrane i svega što je povezano sa materijom. Ovakva pozicija Venere je dobra za one koji su u poslovanjima sa zaleđenom hranom, voćem ili plodovima mora. Venera ovdje traži jednostavnost, poslove bez viška pokreta, ogoljenost, konstrukciju i sve ono što mora ponovo da se organizuje, a što nije dobro funkcionisalo u prethodnom periodu na planu finansijskog poslovanja.

Pred kraj godine (24.12) dešava se posljednji egzaktan kvadrat (napet odnos) između Saturna i Urana. Iako će se oni još jednom približiti skoro do egzaktnosti u ovaj aspekt, neće stvoriti egzaktnu kvadraturu, ali ćemo je svakako osjetiti, u periodu od 2.10. do 11.10.2022. godine. Ovaj aspekt, koji se ponavlja, kako sam već napisala, od početka 2021 godine, donosi, na globalnom planu potrebu za promjenom iz starog u novo, prije svega, jer Saturn je planeta koja vlada starim, konzervativnim obrascima, ovog puta u znaku Vodolije, traži reorganizaciju starih principa. Uran, koji bi radikalne promjene, nema kapaciteta da istraje u tome, jer se nalazi u znaku Bika, a to je za Urana slabo mjesto, jer ga usporava, otupljuje, pravi ga tromim u promjenama po kojim je poznat, pa radikalne promjene su blokirane ili idu u pogršenom pravcu. Kao što sam i pisala, znak Bika, na globalnom planu se odnosi na Evropu, kao kontinent, ali i na cijelu planetu Zemlju koja slavi rođendan (dan planete Zemlje) 22. aprila, pa je naša planeta zapravo povezana sa ovim znakom. Uran u Biku donosi ogromne globalne transformacije na našoj planeti, ali kako su ove dvije planete u napetom aspektu, već godinu dana, finale stiže (nakon dva egzaktna kvadrata tokom 2021. godine) nakon trećeg napetog aspekta, koji ne obećava mirna rješenja, nego konflikte (nerazumevanje, strah, sukobe, revolucije usmjeren u pogrešnom pravcu) jer dva planetarna dzina ne mogu da nas ovog puta skladno uvedu u tranziciju iz jednog prirodnog ciklusa promjena u drugi.

Jupiter, 29.12 iz znaka Vodolije ulazi u znak Ribe i kao uvertira u novo svjetsko poglavlje, gdje će biti potrebno ojačati intuiciju, unutrašnju mudrost, psihu, podsvijest, pogledati širu sliku onoga što je oko nas, traži od nas da više vjerujemo sebi i svom unutrašnjem sopstvu, nego onome oko nas. I kako bude odmicao januar, tačnije od 15.1.2022 ulazimo u retrogradne dane Merkura, pa taman, nakon prvih ljenjih i usporenih dana januara, kada bi trebalo da se aktiviramo ka poslu i intelektualnim radnjama, on će nas ponovo baciti u krevete, smušenost i kao u nekom lavirintu ili kao u danu mrmota, osjetićemo kako su svi dani isti i da se vrtimo u krugu. Sve ovo može biti signifikacija i neke ograničenosti, od sredine januara, koja nam može biti nametnuta, posle burnih, posljednjih dana decembra, pa kao djeca koja su skrivila nešto, možemo biti kaženjeni i zapravo, mi se ponašamo kao djeca nekih odraslih, dalekih ljudi koji umjesto nas odlučuju šta ćemo raditi sa sopstvenim životima. Gdje je spas, iz ovih dana, do kraja januara kada Venera sve dubljim hodom kroz znak Jarca dotiče i dno okeana, kada može teškim korakom da pokrene sav mulj koji isplivava na površinu, u mislima, emocijama i odnosima? Teško vrijeme, kao metalna zavjesa nam visi na ramenima, a mi se ne mičemo nikud, nego sve dublje tonemo. Ili Spavamo. Možda.

Čuvajte snagu. Misli fokusirajte na konstruktivne ideje. Vjerujte. U dobro. U sebe. Svoje unutrašnje znanje. Jer vi samo znate šta je dobro za vas. Idite u prirodu. Volite se. Volite sebe i druge, koji su vam najbliži. Oni koje ste izabrali da budu pored vas. Strah, mržnja i strast umaraju, iscrpljuju i uništavaju vašu vitalnost. Vas same. Budite sa ljudima koji vas čine sretnim. Čitajte i maštajte. Ljubite se, sa djecom, partnerom, roditeljima, Grlite ih. Venera u Jarcu koja je već krenula sa dominacijom još sredinom novembra do 6. marta 2022. ledi naše emocije. Boji ih strahom i brigom. I kao da nam donosi sjećanja od naših predaka, kako treba držati dah, dok sve ne prođe, dok ne prođe još jedna teška godina, još jedna muka. A ono što je zapravo bitno je da dišete. I živite, kakva god da je godina, napravite svoj mali svijet oko sebe onako kako vi želite. Uživajte u sitnicama i dok uveče ležete u krevet, nađite jedan lijep trenutak koji vam se desio tog dana. I vidjećete da ih ima i više. Sretno!

Leave a Reply