Snijeg u srbiji, a evo gdje se sprema najvećI haos: ovaj dio države čeka katastrofa

U Istru i na severni Jadran stiglo je najavljeno nevreme, lokalno je do 14h palo više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, a najviše u Rovinju – 106 litara.

Poreč je pod vodom. Na Platku je počeo da pada i sneg.

Portal Indeks izveštava da je nevreme praćeno obilnom kišom i munjama zahvatio Istru i Kvarner.

Najviše kiše padaće u riječkoj regiji, lokalno više od 60 litara po kvadratnom metru, što može prouzrokovati bujične poplave, kaže Blažević i dođe da će vrlo kišovito biti i na širem području Gospića, gde isto tako prete bujične poplave.

Grad Poreč je pod vodom, što potvrđuje i snimak koji je na Fejsbuku objavio Radio Centar-Poreč.

Pao i sneg

Prema pisanju Istrameta, na Platku je počeo da pada i sneg.

Na širem zagrebačkom području moglo bi pasti od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, od 25 do 45 na karlovačkom području.

Uz padavine, treba računati i na grmljavinu, posebno na splitskom i riječkom području.

Kako je temperatura mora još relativno visoka, mogući su razvoji jakih olujnih sisitema nad morem, pa i pijavice.

Video pogledajte na kraju:

Nevreme stiže i u Srbiju

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine za 12. i 13. oktobar.

– Obilna kiša u ponedelјak (12.10.) najpre se očekuje na zapadu i jugozapadu Srbije (količina od 20 do 50 mm za 24 h, lokalno i više). Posle podne, uveče i u toku noći padavinska zona širiće se preko centralnih krajeva ka istoku zemlјe. Prestanak kiše u utorak (13.10.) ujutro na jugozapadu, a sredinom dana i u ostalim krajevima – navodi se u pozorenju.

– Od ponedelјka posle podne do utorka ujutro na području Beograda obilna kiša sa količinom od 30 do 40 mm – upozorava RHMZ.

Na sajtu zavoda navodi se i da na slivu Kolubare sa pritokama, Jadru sa pritokama, Lјuboviđi, gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, Limu i Ibru sa pritokama vodostaji će 12/13.oktobra i tokom 13. oktobra biti u umerenom i većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Leave a Reply