LUKSUZ PRŠTI, OVDE ĆE ŽIVETI ANA BRN4BIĆ: Čekajte da vidite ULAZNA VRATA, 1 DETALJ ZAPREPAST1O SVE (F0TO)

Ispred vile u ulici Kneza Aleksandra Karađorđevića radnici Elektrodistrubicije, popravljaju toplovodnu cijev. U toku je hitna intervencija, kako bi sve bilo spremno za početak sezone grijanja

Radovi na rekonstrukciji državne vile u kojoj je do smrti živjela Jovanka Broz, a u koju bi trebalo da se useli nova-stara premijerka Ana Brnabić, praktično su gotovi. Na licu mjesta, majstori iz Elektrodistribucije u srijedu su popravljali toplovodne cijevi, kako bi grijanje bilo spremno za buduće stanare ili, kako sada stvari stoje, za premijerku i njenu porodicu.

U državnu vilu malo poznatu po imenu “Bor”, a više po Titovoj udovici, još se niko nije uselio.

Ipak, čini se da će ona uskoro u cjelosti biti spremna da primi nove stanare, a to bi trebalo da bude “buduća premijerka”,  Ana Brnabić.

ana1

Foto:Nova.rs

Ispred vile u ulici Kneza Aleksandra Karađorđevića radnici Elektrodistrubicije, popravljaju toplovodnu cijev. U toku je hitna intervencija, kako bi sve bilo spremno za početak sezone grijanja.

Sve ostalo, sudeći po onom što smo mogli da vidimo, je na svom mjestu. Kamere su reagovale čim se ekipa Nove.rs pojavila ispred Jovankine vile, a onda je izašlo obezbjeđenje.

“Ne snimajte, ovo je privatni posjed”, upozorio je radnik obezbjeđenja, iako je riječ o državnoj imovini.

ana2

Foto:Nova.rs

Ovo je inače prvo ozbiljnije renovinaranje “Jovankine” vile poslije gotovo šest decenija, a odgovori koliko je koštala rekonstrukcija, još uvijek nisu stigli.

Mediji su ranije pisali da je njena obnova plaćena od 30 do 50 miliona dinara, dok je direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ranije izjavio da je kompletnu rekonstrukciju tog objekta potrebno oko 2,5 miliona eura.

Mada je sve ove godine bila pod zaštitom države, ova vila je do prije godinu dana bila ruševna, da bi u međuvremenu preuređena do neprepoznatljivosti. Svaki djelić fasade, krova, stolarije pažljivo je obnovljen, uključujući i dvorište, ogradu, ali i okolne trotoare.

Na samom objektu vijori se zastava Srbije, kroz ogradu se vidi svježe zasađeno cvijeće.

ana3

Foto:Nova.rs

Jovanka Broz ovdje je “privremeno” živjela pune tri decenije, od kada je nasilno iseljena iz njenog i Titovog doma u Užičkoj ulici.

U zgradu koju joj je država ustupila nije ulagala, pa se Jovanka žalila na vlagu, na krov koji prokišnjava, na hladnoću, zbog koje je i zimi morala da sjedi u sobi u bundi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *