Mesečni horoskop za MART 2022.

Posle više nego interesantnog januara koji nas je dobro prodrmao na svim nivoima, evo i februara da mnoge stvari raščisti, da donese preokrete, pokida ili makar krene sa kidanjem odnosa koji dugo stagniraju i da da još jednu šansu onima koji lutaju – da se pronađu.

U ovaj mesec ulazimo sa Mesecom, Suncem i Saturnom u znaku Vodolije. U znaku Riba su Jupiter i Neptun, u znaku Bika Uran. Mars, Venera, retrogradni Merkur i Pluton nalaze se u znaku Jarca.

Bez obzira na to što nakon 4-og februara više nećemo imati ni jednu retrogradnu planetu, prošlost će se provlačiti sve do kraja ovog meseca – sve do izlaska Venere iz retrogradne senke. Dakle, pred nama je i dalje period u kojem rešavamo emotivna i finansijska pitanja koja „vučemo“ iz prošlosti.

Odmah prvog februara imamo mlad Mesec u znaku Vodolije – i to u konjunkciji sa Saturnom i kvadratu sa Uranom. Ovaj nas mlad Mesec uvodi u fazu naglih promena i preokreta na svim nivoima. Te promene će ići uz otežanja i uz stres, ali shvatamo da su neophodne i u njima ćemo istrajavati. Pravi rezultati ovih promena pokazaće se delimično tokom februara, a mnogo više tokom marta i aprila.

4-og februara Merkur kreće direktnim hodom iz znaka Jarca i to iz konjunkcije sa Plutonom. Imali smo prilično dug period introspekcije, neki naši modeli ponašanja i razmišljanja su promenjeni i sada je potrebno da to primenimo u svakodnevici. 14-og februara Merkur ulazi u znak Vodolije.

16-og februara imamo pun Mesec u znaku Lava u egzaktnom kvadratu sa Severnim i Južnim mesečevim čvorovima. Ove bismo dane mogli nazvati kulminacijom pritiska na nas po pitanjima koja su nam važna, ali isto tako i kulminacijom potrebe da se napravi promena, rez, da se stvari usmere u drugačijem pravcu.

18-og februara Sunce prelazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka.

 

Tokom celog meseca Mars i Venera u znaku Jarca će biti u konjunkciji – naglasak je na definisanju odnosa – naročito kod onih emotivnih priča koje su u dužem vremenskom periodu unazad prolazile kroz raznorazne krize, prekide, dolaženja i odlaženja, kod kojih je postojao obrazac ponašanja koji se iznova i iznova ponavljao. To definisanje neće biti baš uvek prijatna priča, čak i kada postoji suštinska stabilnost veze – ali je neophodno da bi se „sveli računi“ i videlo ko opstaje kao par a kod koga je vreme da se podvuče crta. Ovo takođe važi i za poslovne teme, odnose sa saradnicima i nadređenima.

Naročito u prvoj polovini februara – sve do punog Meseca u znaku Lava – naglašena je turbulencija u odnosima.

Suština je da ćemo do proleća, to jest do poslednje dekade marta meseca, imati prilično čiste stvari kada su emotivni i poslovni odnosi u pitanju. Znaćemo sa kim smo i da li tu ostajemo ili je vreme da produžimo dalje.

Dakle, januar je nagovestio promene a one u februaru kreću punom parom….Mi se menjamo, menjaju se okolnosti i ljudi oko nas.

Srećno vam putovanje kroz ovaj mesec!

Leave a Reply